Βιολογία

penguin_yellow

Γνωμικά
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα."
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Η μαντινάδα της ημέρας
Άντρες λογιάζω δυνατούς
κι αληθινά μεγάλους
κείνους που θυσιάζουνε
τη ζήση τους για τσ' άλλους
Αρχική Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους Lou Xiaoying: Η Κινέζα ρακοσυλλέκτρια, «άγγελος» των εγκαταλελειμμένων παιδιών

 

Lou Xiaoying: Η Κινέζα ρακοσυλλέκτρια, «άγγελος» των εγκαταλελειμμένων παιδιών

kinezaΗ Xiaoying, η 88χρονη σήμερα Κινέζα ρακοσυλλέκτρια, έχει χαρακτηριστεί ως τον «επίγειο άγγελο» για την εκπληκτική της δουλειά με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά.
Η Xiaoying μεγάλωσε 30 μωρά που βρήκε στους δρόμους της πόλης Jinhua, όπου έβγαζε τα προς το ζην της συλλέγοντας σκουπίδια.
Η ίδια και ο άντρας της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 17 χρόνια, μεγάλωσαν τέσσερα μωράκια και τα υπόλοιπα τα έδωσαν σε φίλους και σε συγγενείς, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στα νεογέννητα να κάνουν μια νέα αρχή.
Ο μικρότερος της γιος Ζανγκ Γκιλιν είναι μόλις 7 χρονών και τον βρήκε η Λου σε έναν κάδο σκουπιδιών όταν ήταν 82 χρονών.
«Αν και ήμουν ήδη αρκετά μεγάλη, δεν μπορούσα να αφήσω το μωράκι στο έλεος του Θεού. Τον κοίταζα και μου χαμογελούσε. Ήταν τόσο γλυκός που δεν μπορούσα να μην τον φροντίσω», δηλώνει στην Daily Mail η Lou. «Τον πήρα πίσω στο σπίτι που έχουμε στην εξοχή και τον περιέθαλψα. Τώρα πια είναι ένα υγιές και χαρούμενο αγοράκι».
«Τα μεγαλύτερα παιδιά μου βοηθάνε στην φροντίδα του Ζανγκ Γκιλιν. Του έδωσα το όνομα από την Κινεζική λέξη η σημασία της οποίας είναι "σπάνιος και πολύτιμος"».
«Όλα ξεκίνησαν το 1972 όταν και είχα βγει στους δρόμους να μαζέψω σκουπίδια. Τότε ήταν που βρήκα μέσα στους κάδους ένα μικρό κοριτσάκι. Θα είχε πεθάνει αν δεν την είχαμε πάρει και φροντίσει», σημειώνει και συνεχίζει: «Το να την βλέπουμε να μεγαλώνει ήταν κάτι το μοναδικό για μας. Τότε κατάλαβα ότι αγαπάω τα παιδιά και ήθελα να τους προσφέρω ότι καλύτερο μπορούσα».
«Κατάλαβα πως εφόσον είχαμε τη δύναμη να ανακυκλώνουμε σκουπίδια τότε θα είχαμε και την δύναμη να ανακυκλώσουμε την ανθρώπινη ζωή», εξηγεί.
«Όλα αυτά τα παιδάκια χρειάζονται αγάπη και φροντίδα. Είναι μοναδικά και αξιαγάπητα ανθρώπινα όντα. Δεν μπορώ να διανοηθώ το πως κάποιοι τα παρατάνε στα σκουπίδια».
Η Lou έχει μία βιολογική κόρη, που είναι σήμερα 49 ετών και έχει επίσης αφοσιωθεί στην αναζήτηση εγκαταλελειμμένων παιδιών. Η είδηση του έργου τους έχει μαθευτεί σε ολόκληρη την Κίνα, όπου χιλιάδες παιδιά εγκαταλείπονται στους δρόμους από φτωχούς γονείς.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκαν νέα για ένα κοριτσάκι που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων, μέσα σε σακούλα, με το λαιμό κομμένο.
Το μωράκι φαίνεται πως είναι θύμα της πολιτικής της χώρας που επιτρέπει μόνο ένα παιδί στα παντρεμένα ζευγάρια που ζουν σε πόλεις. Η πολιτική αυτή, με επιχείρημα τον αυξανόμενο πληθυσμό της Κίνας, έχει διχάσει τη χώρα, προκαλώντας παράλληλα διεθνή κατακραυγή.
Κάθε οικογένεια μπορεί να έχει ένα παιδί, κάτι το οποίο κάνει τις περισσότερες οικογένειες να οδηγούνται στη βρεφοκτονία εφόσον το πρώτο τους παιδί είναι κορίτσι.
Οι γονείς επιθυμούν αγόρια, θεωρώντας πως θα είναι πιο δυνατά για να συνεχίσουν τη ροή της οικογένειας και να βοηθήσουν στην πάλη για τη ζωή των οικονομικά ασθενών οικογενειών.

Πηγή:Χαμομηλάκι

 

Το τραγούδι της ημέρας

Δ.Σαββόπουλος, Δημοσθένους Λέξις

Ποιητικά θραύσματα

Θα σας περιμένω μέχρι τα φοβερά μεσάνυχτα αδιάφορος-
Δεν έχω πια τι άλλο να πιστοποιήσω.
Οι φύλακες κακεντρεχείς παραμονεύουν το τέλος μου
ανάμεσα σε θρυμματισμένα πουκάμισα και λεγεώνες.
Θα περιμένω τη νύχτα σας αδιάφορος
χαμογελώντας με ψυχρότητα για τις ένδοξες μέρες.

Πίσω από το χάρτινο κήπο σας
πίσω από το χάρτινο πρόσωπό σας
εγώ θα ξαφνιάζω τα πλήθη
ο άνεμος δικός μου
μάταιοι θόρυβοι και τυμπανοκρουσίες επίσημες
μάταιοι λόγοι.

Μην αμελήσετε.
Πάρτε μαζί σας νερό.
Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία.

Μιχάλης Κατσαρός, Μιχάλης Κατσαρός

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

syllogos

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

 aniemail18

Επικοινωνία