Βιολογία

penguin_yellow

Γνωμικά
Το γέλιο είναι ένας οργασμός που προκαλείται από τη συνεύρεση του λογικού με το παράλογο.
Jack Krol
Η μαντινάδα της ημέρας
Χέρια που δεν αρπάξανε
ξένο ψωμί να φάνε
αυτά κρατούνε την τιμή
όσο βαριά και να 'ναι.
Αρχική Διάφορα Κρήτη Ηράκλειο: Κάθε βήμα .... ένα ταξίδι στην ιστορία

 

Ηράκλειο: Κάθε βήμα .... ένα ταξίδι στην ιστορία

Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη του Ηρακλείου. Το έργο έχει τρεις άξονες που περιλαμβάνουν:

1. Σύγχρονο ηλεκτρονικό οδηγό πόλης, για έξυπνες φορητές συσκευές (tablet, κινητό, android, iOS ), όπου ο χρήστης, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του και τον χρόνο που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της πόλης μέσα από ένα ελκυστικό αισθητικά περιβάλλον, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κείμενα και ακουστική ξενάγηση.
Για τους επισκέπτες που δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο, τους προσφέρει τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης για:
- τους περιπατητές η «αυτόματη ακουστική ξενάγηση» τους ενημερώνει για τα μνημεία που βρίσκονται στο πέρασμα τους,
- για τους ενημερωμένους η επιλογή «μουσεία» τους καθοδηγεί στα μουσεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, για όσους αναζητούν τις ιδιαιτερότητες της πόλης τους προτείνονται περίπατοι σε περιοχές της πόλης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σημεία που κτυπάει η «καρδιά» της πόλης την ημέρα και τη νύκτα, και τέλος,
- πληροφορίες όπως «εκδηλώσεις», «ενετική οχύρωση», «ενετικό λιμάνι», «προσωπικότητες», «παράδοση», κλπ. που ολοκληρώνουν την εικόνα μιας πόλης ζωντανής με πλούσια ιστορία.

2. Πρότυπη εφαρμογή όπου μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις παρουσιάζεται η Κάντια, η πόλη της Ενετοκρατίας στα μέσα του 16ου αιώνα και λίγο πριν την κατάληψή της από τους Οθωμανούς. Κατά την περιήγηση του χρήστη μέσα στην πόλη, με τη βοήθεια της έξυπνης συσκευής του (ο Δήμος θα παρέχει συσκευές, σε όσους δεν διαθέτουν) θα ξεδιπλώνεται η πόλη, τα κτήρια και η ζωή γύρω από αυτά. 
Στην εφαρμογή ζωντανεύουν μνημεία που έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου ή έχουν περιέλθει σε άλλη χρήση και ξεκινούν από : το ενετικό λιμάνι με το φρούριο της θάλασσας ? Κούλε και τα Νεώρια, τη Ruga Maistra τη σημερινή οδό 25ης Αυγούστου με τα εκπληκτικά κτήρια, τον τότε Ναό του Αγίου Τίτου, την Αρμερία, τη Λότζια, το Παλάτι του Αρχιστρατήγου, το παλάτι του Δούκα, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την κρήνη του Μοροζίνι, τις Σιταποθήκες, την πύλη Βολτόνε, το παλαιοενετικό τείχος με τους πύργους, τους στρατώνες του Αγίου Γεωργίου (σημερινά Δικαστήρια...), τις δεξαμενές, την Πύλη του Αγίου Γεωργίου, το τείχος επί της οδού Δουκός Μποφόρ, τον επιπρομαχώνα ΖΑΝΕ κλείνοντας στο λιμάνι.

3. Εκπαιδευτικό παιχνίδι που στοχεύει σε δύο βαθμίδες εκπαίδευσης Δημοτικό ? Γυμνάσιο και Α΄ Λυκείου, όπου μέσα από ένα παιχνίδι γνώσεων και με μέσο την τρισδιάστατη αναπαράσταση της πόλης, ο μαθητής ? παίχτης θα αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα της πόλης του και της ιστορίας της.

 

Το τραγούδι της ημέρας

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μου λες τα μάτια σου

Ποιητικά θραύσματα

Όσοι το χάλκεον χέρι
Βαρύ του φόβου αισθάνονται,
Ζυγόν δουλείας ας έχωσι.
Θέλει αρετήν και τόλμην
Η ελευθερία.

Ανδρέας Κάλβος, Ωδαί

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

syllogos

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

 aniemail18

Επικοινωνία