Βιολογία

penguin_yellow

Γνωμικά

Πλάσε ένα όνειρο
και το όνειρο
θα πλάσει εσένα


Robert Scbuller

 

 

 

Η μαντινάδα της ημέρας
Πάνω απ' όλα στη ζωή τα λάθη μου αγαπάω
γιατί με κάνουν πιο καλά τον κόσμο να κοιτάω.
Αρχική Το σχολείο Δράσεις Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας

 

Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας

Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν "να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης".

athletics-2016-2

Από τη δράση αυτή που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά φέτος, δεν θα μπορούσε ασφαλώς να απουσιάζει και το 5ο Γυμνάσιο. Έτσι με τη συμμετοχή σύσσωμου του συλλόγου διδασκόντων και των μαθητών του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία στις 03/10/2016 δράσεις και εκδηλώσεις στα πλαίσια της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

 

  • Οι μαθητές μας καθοδηγούμενοι από εξειδικευμένους προπονητές ?γυμναστές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα του στίβου μέσα από το πρόγραμμα "KIDS ATHLETICS" της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου. Πράγματι, τα παιδιά γνώρισαν τους δρόμους, τις ρίψεις και τα άλματα μέσα από έξι ομαδικά παιχνίδια, τα οποία βοήθησαν τους μαθητές-αθλητές να αφήσουν στην άκρη το πάθος για ατομική διάκριση και να κρατήσουν μόνο τη χαρά της προσπάθειας . Τα παιδιά μας λοιπόν συμμετείχαν δυναμικά και με πολύ κέφι, όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που φιλοξενεί το άρθρο, σε πρωτοποριακά προγράμματα απολαμβάνοντας τα οφέλη της άθλησης και δοκιμάζοντας την αντοχή και τη φυσική τους κατάσταση.
  • Διεξαγωγή αγώνων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, ποδοσφαίρου.
  • Προβολή δυο κινηματογραφικών ταινιών με θεματολογία σχετική με το θέμα και το πνεύμα της ημέρας.

Νιώσαμε όλοι μαθητές και καθηγητές τη χαρά της άθλησης υλοποιώντας το σύνθημα της ημέρας και διασκεδάσαμε αθλούμενοι όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

athletics-2016-1

Για τον συντονισμό των δράσεων, υπεύθυνοι ήταν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κύριοι Χάρης Ζουράρης(υποδιευθυντής) και Χρήστος Λίτσικας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετικά επιτυχημένη πραγματοποίηση της δράσης στον αύλειο χώρου του σχολείου.

 

Το τραγούδι της ημέρας

Παπακωνσταντίνου Βασίλης, Πριν Το Τέλος

Ποιητικά θραύσματα

Γραφή μου πένθιμη
Λυμφατική
Κενοτάφιο
Μιας παιδικής ηλικίας
Λησμονημένης
Απ' όπου ανασύρονται
Λάμψεις καταχωνιασμένες
Γραφή μου κατακερματισμένη
Οστεοφυλάκιο ενός αλφαβήτου
Που κάθε γράμμα του
Ψιθυρίζει
Το άρρητο

Τάκης Βαρβιτσιώτης, Υδατόσημα, 2010

 

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

syllogos

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

 aniemail18

Επικοινωνία