Βιολογία

penguin_yellow

Γνωμικά

Πλάσε ένα όνειρο
και το όνειρο
θα πλάσει εσένα


Robert Scbuller

 

 

 

Η μαντινάδα της ημέρας
Ψηλά αν σου μέλλει ν' ανεβείς, σιγά-σιγά ανέβα
τα ζάλα σου να ξαναβρείς, άμα σου πουν κατέβα.
Αρχική Νέα-ανακοινώσεις Aνακοινώσεις Η σεισμολογία στο σχολείο

 

Η σεισμολογία στο σχολείο

Την Τετάρτη 9/10/2019 και Πέμπτη 10/10/2019 στο σχολικό συγκρότημα του 5ου Γυμνασίου & 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των τάξεων για το πρόγραμμα«Η σεισμολογία στο σχολείο: Πιλοτική εφαρμογή σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου» από τον Δρα. Ιωάννη Καλογερά, Σεισμολόγο - Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Δήμο Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς) και στοχεύει στην κατανόηση του φαινομένου του σεισμού και των μέτρων προστασίας και στη διαθεματική υλοποίηση projects από ομάδες μαθητών, τα αποτελέσματα των οποίων θα παρουσιαστούν σε ημερίδα προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Κατά το ίδιο διάστημα, στο κτήριο του 5ου Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση σεισμογραφικού οργάνου (επιταχυνσιογράφου), που εκτός της χρήσης του για εκπαιδευτικούς σκοπούς, πυκνώνει το δίκτυο αντίστοιχων οργάνων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και παρέχει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα για τις επιχειρησιακές δράσεις του σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου.

seismologia-1

seismologia-2

seismologia-3

 

 

 

Το τραγούδι της ημέρας

Αλκίνοος Ιωαννίδης Όσα η αγάπη ονειρεύεται"

Ποιητικά θραύσματα

Φοβάμαι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι και μια ωραία πρωία ? μεσούντος κάποιου Ιουλίου ? βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας «δώστε τη χούντα στο λαό».
Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.
Φοβάμαι τους ανθρώπους που σου ΄κλείναν την πόρτα μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.
Φοβάμαι τους ανθρώπους που γέμιζαν τις ταβέρνες και τα ΄σπάζαν στα μπουζούκια κάθε βράδυ και τώρα τα ξανασπάζουν όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη και έχουν και «απόψεις».
Φοβάμαι τους ανθρώπους που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν και τώρα σε λοιδορούν γιατί λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.
Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους... Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο!!
Μανώλης Αναγνωστάκης, Νοέμβρης 1983

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

syllogos

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

 aniemail18

Επικοινωνία