Βιολογία

penguin_yellow

Γνωμικά
Το μυστικό του δημαγωγού είναι να φαίνεται τόσο κουτός όσο κι οι ακροατές του, ώστε να νομίζουν πως είναι τόσο έξυπνοι όσο κι εκείνος
Kraus Karl
Η μαντινάδα της ημέρας

Ποτέ σου μη περιφρονείς τα κάτω σκαλοπάτια

γιατί αυτά πρωτοπατείς και φτάνεις στα παλάτια.

Αρχική Νέα-ανακοινώσεις Aνακοινώσεις Υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+ από το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

 

Υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+ από το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

EU flag-Erasmus vect POS

Το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση δύο νέων προγραμμάτων Erasmus+ διετούς διάρκειας (2019-2021).

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά σε δράση ΚΑ1 (Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης) και έχει τίτλο «Ένα Σχολείο για Όλους» (Sch4All). Περιλαμβάνει παρακολούθηση τεσσάρων σεμιναρίων σε τρεις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία),  στα οποία θα συμμετάσχουν έξι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Το Σχέδιο «Ένα Σχολείο για Όλους» έχει στόχο να βάλει στο επίκεντρο της σχολικής πραγματικότητας τις αρχές της συμπερίληψης, προάγοντας τις ίσες ευκαιρίες για όλους, τις αρχές της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και της συνεργασίας εντός του σχολικού περιβάλλοντος, επιδιώκοντας τη διατήρηση θετικού σχολικού κλίματος, τη συνεργασία και την ομαδικότητα μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά σε δράση ΚΑ229 (Σύμπραξη μεταξύ σχολείων) και έχει τίτλο «Europe takes a breath». Περιλαμβάνει δραστηριότητες ανταλλαγών μικρής διάρκειας και έχει περιβαλλοντική κατεύθυνση. Ο βασικός στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας της φύσης και της ορθολογικής εκμετάλλευσής της (με έμφαση στον καθαρό αέρα). Οι μαθητές θα μελετήσουν αρχικά τις απειλές του σύγχρονου πολιτισμού για το περιβάλλον και στη συνέχεια θα προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης τους. Θα αποκτήσουν γνώσεις σε περιβαλλοντικά θέματα και θα βελτιώσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Η σύμπραξη αφορά σε ένα σχολείο από την Πολωνία ως συντονιστή, και συνεργαζόμενα σχολεία από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βόρεια Μακεδονία  (Σκόπια)  και φυσικά το σχολείο μας. Σε κάθε σχολείο ορίζεται μια ομάδα εργασίας από καθηγητές και μαθητές. Η ομάδα αυτή θα προγραμματίζει και θα υλοποιεί τις προγραμματισμένες δράσεις και τις επισκέψεις στα υπόλοιπα τέσσερα συνεργαζόμενα σχολεία. Οι επισκέψεις στα συνεργαζόμενα σχολεία θα αφορούν τέσσερις μαθητές της ομάδας εργασίας (διαφορετικούς κάθε φορά), συνοδεία καθηγητών και θα διαρκούν πέντε ημέρες. Σε κάθε χώρα οι καθηγητές και οι μαθητές θα ακολουθούν επιμορφωτικό πρόγραμμα και θα επισκέπτονται φορείς και ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος.

Το σχολείο μας θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις δραστηριότητες που αφορούν στα παραπάνω προγράμματα, ώστε να συντελείται η διάχυση των αποτελεσμάτων και των καλών πρακτικών στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

 

Το τραγούδι της ημέρας

Παπακωνσταντίνου Βασίλης, Σ' ακολουθώ

Ποιητικά θραύσματα

Η Ελλάδα ταξιδεύει χρόνια μέσα στην Ελλάδα ακολουθώντας το χυμένο αίμα το σπαταλημένο.

Αίμα σταλαματιές κυλάνε στάζουν κάτω στον Άδη.

Πέφτουν απάνω στους νεκρούς οι σκοτωμένοι αλλάζουν θέση δεν ξυπνάνε.

Μόνο το χέρι τους υψώνεται και δείχνει τη μεριά που περπατάνε οι δολοφόνοι.

Η Ελλάδα ταξιδεύει χρόνια ανάμεσα στους δολοφόνους

Τάκης Σινόπουλος, Ακόμη μια νύχτα

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

syllogos

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

 aniemail18

Επικοινωνία