Ο Κόσμος των Εφήβων

logo-sxol-efimerida

Βιολογία

penguin_yellow

Γνωμικά

Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας.

Φ.Νίτσε

Η μαντινάδα της ημέρας
Ξέπλυνε φεγγαράκι μου το πέπλο σου στην βρύση,
μη μου χλωμιάσει τ'όνειρο τώρα που πάει ν'ανθίσει
Αρχική Το σχολείο Δράσεις «Ο κόσμος των εφήβων» στο... ΚΡΗΤΗ TV

 

«Ο κόσμος των εφήβων» στο... ΚΡΗΤΗ TV

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 η ομάδα μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας «Ο κόσμος των εφήβων», το οποίο έχει θέμα την σύνταξη και έκδοση σχολικής εφημερίδας, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στον Όμιλο ΚΡΗΤΗ TV.

IMG-19ed31f8a87c6fa1de7f62472fd16289-V

 

Ο ’Όμιλος περιλαμβάνει τον ενημερωτικό τηλεοπτικό σταθμό περιφερειακής εμβέλειας ΚΡΗΤΗTV, το ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, την εφημερίδα ΝΕΑ Κρήτη και το νεώτερο μέλος του ομίλου το site neakriti. H επίσκεψη ξεκίνησε με την ξενάγηση στα πλατό των τηλεοπτικών εκπομπών τα οποία εντυπωσίασαν τους επισκέπτες γνωρίζοντας από κοντά τους χώρους που πραγματοποιούνται οι ζωντανές και μαγνητοσκοπημένες εκπομπές, τα δελτία ειδήσεων και άλλες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.

IMG-e4380153a70839a36918dc63b8a1793f-V

Ακολούθησε η αίθουσα των δημοσιογράφων, το control στο οποίο συμμετέχουν διάφορες ειδικότητες ώστε να βγει ένα πρόγραμμα στον αέρα, το studio παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής και τέλος ο χώρος που πραγματοποιείται η εκτύπωση της πρώτης παγκρήτιας εφημερίδας ΝΕΑ Κρήτη.

IMG-a9ab1747354af2bfaa800bbce0c15646-V

 

Ολοκληρώνοντας την εξαιρετική αυτή ξενάγηση η οποία περιλάμβανε και αρκετές σημαντικές πληροφορίες για τη σπουδαιότητα της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν ερωτήσεις σε δύο δημοσιογράφους σχετικά με την φύση του επαγγέλματος του δημοσιογράφου, τις δυσκολίες αλλά και τις απαιτήσεις που έχει για όποιον το επιλέξει.

IMG-87aec9511edc729de91467a88c1b5c81-V

Οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν από την αμεσότητα, την ειλικρίνεια και τη σαφήνεια με την οποία απάντησαν οι δημοσιογράφοι. Σπουδαίο για τον δημοσιογράφο αλλά και για κάθε επαγγελματία είναι να σκέφτεσαι, να εξελίσσεσαι, να σου αρέσει και να αγαπάς αυτό που θα επιλέξεις!!

Ευχαριστούμε πολύ για αυτήν την σπουδαία εμπειρία που είχαμε κατά την επίσκεψή μας στο ΚΡΗΤΗTV ιδιαιτέρως τον κ. Πετράκη για την εξαιρετική του ξενάγηση και τις κυρίες Μαρνελάκη και Νικηφόρου για την γνησιότητα και αμεσότητα με την οποία απάντησαν τις απορίες των μικρών μας δημοσιογράφων!

IMG-3b8fa279a09481067af43ed44fc550c1-V

 

Το τραγούδι της ημέρας

Δήμος Μούτσης, Delenda est

Δήμος Μούτσης, Delenda est

 

 

 

 

 

 

 

Ποιητικά θραύσματα

Κάθε βράδυ, βάζω στοργικά
τις λέξεις μου να κοιμηθούν:
Χρόνος, Μνήμη, Αφοσίωση, Φόβος.
Το πρωί ξυπνούμε πάντα την ίδια ώρα.

Πιστές, επίμονες, και έτοιμες
να συντροφεύσουν την ημέρα μου.

Ουρανία Ε. Κουνάγιa, Αυτόχειρας πόθος, 2012

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

syllogos

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

aniemail18

Επικοινωνία

e-mail