Βιολογία

penguin_yellow

Ο Κόσμος των Εφήβων

logo-sxol-efimerida

Γνωμικά

 «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της».

Μπρεχτ, Από την  «Οπερα της Πεντάρας»

Η μαντινάδα της ημέρας
Στο μετερίζι τσ'αρχοντιάς και στης τιμής το χρέος
έκεια θα στέκω να παντώ κι ας είμαι ο τελευταίος..
Αρχική Αξιόλογες συνδέσεις Για φιλολόγους ..και όχι μόνο! Νεοελληνική Γλώσσα

 

Νεοελληνική Γλώσσα

Ηλεκτρονικός Κόμβος
Ένας δικτυακός τόπος για την υποστήριξη των διδασκόντων την Ελληνική Γλώσσα. Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

Λογότοπος
Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου .Το ΙΕΛ / Ε.Κ. "Αθηνά"  στο πλαίσιο του έργου "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" υλοποιεί σειρά μαθημάτων για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας προσαρμοσμένα στη σχολική διδακτέα ύλη της Α΄ Γυμνασίου, όπως αυτή ορίζεται από το Πρόγραμμα Σπουδών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Εθνικός Θησαυρός Ελληνικής Γλώσσας .
Το σώμα κειμένων του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου περιλαμβάνει περισσότερες από 47.000.000 λέξεις, οι οποίες αυξάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εμφανίσει προτάσεις του ΕΘΕΓ χρησιμοποιώντας από ένα μέχρι τρία κριτήρια..

Κόμβος της Ελληνικής Γλώσσας
Μια συλλογή από προδημοσιευμένα άρθρα σχετικά με την ελληνική γλώσσα. Προβάλλονται επίσης, νέες προτάσεις-θεωρίες που αφορούν τόσο τη γραμματική δομή όσο και την ιστορική εξέλιξη της γλώσσας μας. Αρβανίτης Διονύσιος

Οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ
Το πλουσιότερο Ψηφιακό Αρχείο της Ελλάδος που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε εικόνα και ήχο.

Η Φιλολογία στον κόσμο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Σενάρια διδασκαλίας με συνοδευτικό υλικό αλλά και χρήσιμες διευθύνσεις για τα μαθήματα των αρχαίων ελληνικών, των Νέων Ελληνικών και της ιστορίας

Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας
Ιστότοπος που υπηρετεί την Ορολογία ως επιστήμη με τη διαγλωσσική της διάσταση και προωθεί την ελληνική ορολογία και μέσω αυτής την ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής γλώσσας.

e-Πύλη των Φιλολόγων
Η φιλοδοξία του χώρου είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς και συνάντησης των φιλολόγων σε θέματα φιλολογικού, εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών.Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στoυς συναδέλφους να διαμορφώνουν το χώρο και να τον εμπλουτίζουν με υλικό.

Εκπαιδευτική Πύλη - e-yliko.sch.gr
Σελίδα που υποστηρίζεται από το ΥΠΕΠΘ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Μεταξύ άλλων, δημοσιεύονται σε αυτή διδακτικές προτάσεις απευθυνόμενες σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης και άρθρα εκπαιδευτικού προβληματισμού. Ορισμένες από τις δημοσιευμένες διδακτικές προτάσεις αξιοποιούν τα λεξικά του Ηλεκτρονικού Κόμβου για τη γλωσσική διδασκαλία στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας.

Ο Πανδέκτης
Περιλαμβάνει σημαντικές ψηφιακές συλλογές ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Πρόκειται για συλλογές από τα Ινστιτούτα Νεοελληνικών Ερευνών, Βυζαντινών Ερευνών, και Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος, που ψηφιοποιήθηκαν και διατίθενται ψηφιακά από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Άσπρη λέξη
Δικτυακός τόπος όπου κάθε μέρα αναλύεται μία λέξη, η άσπρη λέξη. Κάθε εβδομάδα οι άσπρες λέξεις αναφέρονται σε κάτι κοινό. Υπάρχουν επίσης παροιμίες και ιδιόλεκτοι, ξενιτεμένες λέξεις και παρουσίασεις βιβλίων. Μπορούμε τέλος να στείλουμε ηλεκτρονικές κάρτες, τις λεγόμενες ετυμολογικές, να παίξουμε κρεμάλα, να λύσουμε σταυρόλεξα αλλά και να "κατεβάσουμε" ταπετσαρίες για την οθόνη μας.

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Τα Ινστιτούτα των ανθρωπιστικών επιστημών του ΕΙΕ καλύπτουν ευρύ φάσμα μελέτης και έρευνας της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη γνώση και την προβολή της εθνικής μας ταυτότητας.

Διαδίκτυο και Διδασκαλία
Η ιστοσελίδα του εκπαιδευτικού βιβλίου "Διαδίκτυο και διδασκαλία" (Κέδρος 2001), την οποία δημιούργησαν οι φιλόλογοι Τερέζα Γιακουμάτου και Σοφία Νικολαΐδου. Η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε με σκοπό να παρέχει ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό στους ενδιαφερόμενους, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας.

e-selides.gr
Διαδικτυακός χώρος για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς , γονείς και μαθητές με  υλικό εορτών , ασκήσεις - θεωρία , Πιστοποίηση ΤΠΕ,Forum εκπ. υλικού, Μαθησιακές δυσκολίες, ΑΣΕΠ, Εγκυκλοπαίδεια, Εκπαιδευτικά Video , Παιχνίδια/Games

Archive
Το Project Archive είναι ένας δικτυακός τόπος που έχει ως στόχο του τη δημοσίευση επιστημονικών μελετών και δοκιμίων σε θεματικές ενότητες που σχετίζονται με κάθε όψη του πολιτισμού.

Η "Παρδαλή λέξη" .

Είναι η λέξη της διαλέκτου, που πολλές φορές κινδυνεύει να χαθεί στο σκοτάδι της αμνησίας. Για αυτό δημιουργήθηκε αυτό το λεξικό, όπου μπορείτε και εσείς να προσθέσετε λέξεις και διαλέκτους, σώζοντάς τες από τη λήθη, και διατηρώντας την πολυχρωμία της γλώσσας μας.

Μικρός Απόπλους
Κείμενα από διαφορετικές εποχές και είδη, άρθρα, μελέτες κλπ με δυνατότητα να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

Διαδικτυακός οδηγός για την υποστήριξη της ΝΕ γλώσσας Α' Γυμνασίου
Χρήσιμο υλικό για τις διαθεματικές εργασίες της ΝΕ γλώσσας της Α΄Γυμνασίου από το διαδικτυακό τόπο netschoolbook.gr

Η Εκπαιδευτική Πύλη Νοτίου Αιγαίου με πλούσιο υλικό για κάθε ειδικότητα

Βικιπαίδεια

H ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που γράφουμε συμμετοχικά.

Live pedeia
Ελληνική Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια

 

Το τραγούδι της ημέρας

Η Φωτεινή Πλευρά Της Ζωής

Ποιητικά θραύσματα

Φοβάμαι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι και μια ωραία πρωία ? μεσούντος κάποιου Ιουλίου ? βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας «δώστε τη χούντα στο λαό».
Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.
Φοβάμαι τους ανθρώπους που σου ΄κλείναν την πόρτα μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.
Φοβάμαι τους ανθρώπους που γέμιζαν τις ταβέρνες και τα ΄σπάζαν στα μπουζούκια κάθε βράδυ και τώρα τα ξανασπάζουν όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη και έχουν και «απόψεις».
Φοβάμαι τους ανθρώπους που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν και τώρα σε λοιδορούν γιατί λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.
Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους... Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο!!
Μανώλης Αναγνωστάκης, Νοέμβρης 1983

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

syllogos

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

aniemail18

Επικοινωνία

e-mail