Βιολογία

penguin_yellow

Γνωμικά
Όλα αυτά που βλέπουμε,
ή μας φαίνεται ότι βλέπουμε,
μήπως δεν είναι τίποτα άλλο,
από ένα όνειρο μέσα σε ένα όνειρο;

Edgar Alan Poe

Η μαντινάδα της ημέρας
Στο περιβόλι μοναχός πώς ζεις καημένε κρίνε
σαν τον καημό της μοναξιάς άλλος καημός δεν είναι.
Αρχική Το σχολείο Δράσεις ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

logo

ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μια διαδικασία που βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν τη γνώση, τις δεξιότητες και τις στάσεις που απαιτούνται ώστε να γίνουν οι ίδιοι ικανοί να διαχειρίζονται θέματα της προσωπικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης. Είναι συγκερασμός του «θέλω» με το «μπορώ».

Το σχολείο μας, θέλοντας να βοηθήσει τους μαθητές του στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας, διοργάνωσε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης του 11ου Γενικού Λυκείου, των γονέων των μαθητών μας και των εκπαιδευτικών των Εργαστηριακών Κέντρων των Επαγγελματικών Λυκείων της πόλης μας, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 Ημέρα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Στην εκδήλωση οι μαθητές του Γυμνασίου παρακολούθησαν το πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Λυκείου, τους τομείς και ειδικότητες του Επαγγελματικού  Λυκείου καθώς και παρουσιάσεις επαγγελματικών μονογραφιών από γονείς μαθητών του σχολείου μας. Στη συνέχεια παρακολούθησαν τον τρόπο διερεύνησης των επαγγελματικών ενδιαφερόντων, των εργασιακών αξιών καθώς και του τρόπου λήψης απόφασης, μέσω της Διαδικτυακής Πύλης Εφήβων του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) αλλά και τη διαδικασία γνωριμίας με τον κόσμο της εργασίας και των επαγγελμάτων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στα εκθέματα των τομέων και ειδικοτήτων των Eπαγγελματικών Λυκείων, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να μάθουν λεπτομέρειες για την απαιτούμενη κατάρτιση και εξειδίκευση στους συγκεκριμένους τομείς και ειδικότητες.

Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στο σχεδιασμό της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών από αυτούς, σχετικά με τις υπάρχουσες επιλογές μετά το Γυμνάσιο.

Οι καθηγητές του σχολείου μας, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, είναι συμπαραστάτες των μαθητών στη διαδικασία λήψης απόφασης όσον αφορά στη σχολική, αρχικά, αλλά και την επαγγελματική πορεία τους, αργότερα.  

Κατάλληλες αποφάσεις θεωρούνται εκείνες που συμβάλλουν στην ευτυχία του ατόμου και επομένως στην ψυχική του ισορροπία και στην προσωπική ικανοποίηση και αυτοπραγμάτωση.

Ευχαριστούμε για τη συνδρομή τους:

Τη Δ/ντρια του 11ου ΓΕΛ

Τους συναδέλφους καθηγητές του 1ου και 2ου ΕΚ Ηρακλείου

Τους γονείς- κηδεμόνες που παρουσίασαν τα επαγγέλματά τους

Οι Υπεύθυνοι καθηγητές Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Τζανάκης Κων/νος ΠΕ10

Μαρκάκη Στυλιανή ΠΕ18

Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Το τραγούδι της ημέρας

Μαυρουδής Νότης, Πρωινό Τσιγάρο

Ποιητικά θραύσματα

Είμαι καλά.
Τώρα τρώω στα goody's.
Κάνουν οικονομία στις χαρτοπετσέτες
κι έτσι με την ίδια
σκουπίζω μαζί
δάκρυα και σως μουστάρδας

Θωμάς Χαραλαμπίδης, Μούργκα, 2008
Προγράμματα Erasmus+

Erasmus

  JCA logo

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

 aniemail18

Επικοινωνία