Παραρλάμα
pararlama
Η τεχνολογία στο σχολείο μας
Διάφορα
Γνωμικά
Αν οι γονείς μας ήταν η πρώτη γενιά ανθρώπων που θα πεθάνουν σε διαφορετική κοινωνία απ` αυτή στην οποία γεννήθηκαν, αν εμείς είμαστε η πρώτη γενιά που ζει και εργάζεται σε τόσο διαφορετική κοινωνία απ` αυτή την οποία γεννήθηκε, σήμερα εκπαιδεύουμε την πρώτη γενιά ανθρώπων που θα εργασθούν σε μια κοινωνία πολύ διαφορετική απ` αυτή στη οποία εκπαιδεύτηκαν. Αυτό είναι η κεντρική επίπτωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας. (Θ. Χατζηλάκος)
Η μαντινάδα της ημέρας
Δε μ' αγαπάς ως σ' αγαπώ δεν έχουμ' ίδιο πόνο,
εγώ τον έχω στην καρδιά μα συ στα χείλη μόνο.
Αρχική

Τελευταία άρθρα

Δημοφιλή άρθρα

Οδηγός Σπουδών των Εκπαιδευτικών για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία

 

 

Ευχαριστήριο

Η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Η ψυχαγωγία στην Κρήτη τέλη 19ου αρχές 20ου αι. Η περίπτωση του Ηρακλείου» ευχαριστούν τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου για την ευγενική συμμετοχή της στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 στην αίθουσα Ανδρόγεω.

 

ΕΦΝΗ: «Ο νεοφιλελευθερισμός στην εκπαίδευση -Οι τρέχουσες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις».

Την Πέμπτη,15/5/2014,στην Αίθουσα παλαιάς Λαχαναγοράς του Δήμου Ηρακλείου  ,στις 19.00., η 'Ένωση Φιλολόγων του Ν. Ηρακλείου οργανώνει εκδήλωση με θέμα : «Ο νεοφιλελευθερισμός στην εκπαίδευση -Οι τρέχουσες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις».

__1

 Ομιλητές θα είναι οι εξής :

α) Αντώνης Γεωργούλας, καθηγητής κοινωνιολογικής   και ανθρωπολογικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ,

β) Νικολακάκης Γιώργος, καθηγητής κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ,

γ) Βοσκάκης Γρηγόρης, φιλόλογος στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου (μεταπτυχιακός του τομέα .Φ.Κ.Σ. του Πανεπιστημίου Κρήτης: πολιτισμός και ανάπτυξη με έμφαση στην εκπαίδευση).

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Περίληψη

Μέσα σε ένα κόσμο παγκοσμιοποιημένο αλλά καθόλου ειρηνικό, μέσα σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που από τη δεκαετία του '80 εφαρμόζει κοινές πολιτικές, οι ιδεολογίες μετασχηματίζονται με αυξανόμενη ταχύτητα και οι εννοιολογικές αλλαγές είναι τέτοιες που κάνουν αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό της κοινωνιολογίας των παιδαγωγικών θεωριών. Νέες λογικές ελέγχου της συμπεριφοράς τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών οδηγούν τα πράγματα σε μια αγοραία κατεύθυνση χρησιμοποιώντας παλιά και νέα εργαλεία: δεξιότητες, ιεραρχήσεις, αξιολόγηση, εξεταστική χιονοστιβάδα Ποιοι είναι επιτέλους οι περίφημοι νέοι ανθρωπολογικοί άξονες που διαπερνούν τους τρέχοντες μετασχηματισμούς -τις δήθεν μεταρρυθμίσεις-της εκπαιδευτικής σφαίρας στο σύνολό της; Πώς ο προτεινόμενος μηχανισμός της αξιολόγησης σχετίζεται και αναπαράγει την εκπαιδευτική βιοπολιτική του νεοφιλελευθερισμού;

 

 

Σαν σήμερα έφυγε ο Νίκος Γκάτσος

gatsos "Πότε θα βγεί να σκούξει κάποιος; Αυτός ο κόσμος είναι σάπιος",
"Οι Ρήτορες"

"Πότε θ' ανθίσουνε τούτοι οι τόποι;
Πότε θα 'ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι
να συνοδεύσουνε την βλακεία
στην τελευταία της κατοικία;",

¨Ελλαδογραφία"

Νίκος Γκάτσος

 

Σαν σήμερα έφυγε ο Νίκος Γκάτσος, ο ποιητής που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του  στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα, ανανεώνοντάς το με  τον υπερρεαλιστικό του λόγο, λόγο  μπολιασμένο  με τη δημοτική μας παράδοση. Ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής και στιχουργός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών στις 12 Μαΐου του 1992, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην ποίηση και τη στιχουργική. Είπαν πως ο Νίκος Γκάτσος υπήρξε ο ποιητής που εγκατέλειψε την τέχνη του για να ακολουθήσει μια άλλη συγγενή προς εκείνη, αυτή του τραγουδιού. Μάλλον όμως δεν είναι αλήθεια, γιατί τις περισσότερες φορές κατάφερε να γίνει "υπηρέτης  δυο αφεντάδων": Και της ποίησης και του τραγουδιού. Όπως κι αν είναι πάντως, κερδισμένοι βγήκαμε όλοι μας από την επιλογή του αυτή, αφού μας έδωσε τραγούδια σαν το παρακάτω, που επιλέγω να το παραθέσω όχι μόνο για την αναμφισβήτητη αξία του, αλλά κυρίως γιατί ,λόγω συγκυρίας, είναι μια καλή ευκαιρία να το ακούσουμε και πάλι.

 

 

Περισσότερα...

 

Το τραγούδι της ημέρας

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας & Apurimac, Λουλούδι του δάσους

Ποιητικά θραύσματα

Έχτισες το σπίτι σου γερό, από πέτρα.
Ήρθαν και σου το γκρέμισαν.

Έχτισες το σπίτι σου πρόχειρα, από λάσπη και κλαριά.
Το γκρέμισαν κι αυτό.

Έχτισες το σπίτι σου από ξύλο.
Ήρθαν και το έκαψαν.

Έχτισες σπίτια από τούβλα, από χώμα, από καραβόπανο, από άχυρα.
Μάταιος κόπος. Ό, τι και να έκανες, έρχονταν πάντα να γκρεμίσουν τα όνειρά σου.

Έμαθες πια.
Τώρα το σπίτι σου είναι χτισμένο μόνο από σάρκα και αίμα.
Κι όσες φορές κι αν σε διώξουν, το παίρνεις μαζί σου.

Γιώργος Νικολόπουλος, Χαμένες ευκαιρίες, Διάλογοι στο χείλος της αβύσσου, 2011
Ιούνιος ή Ιούνης

june

Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικά ονομάζονταν Juno. Είναι ο έκτος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριανό Ημερολόγιο κι έχει 30 ημέρες.Καλό Μήνα!!

Τον έκτο μήνα τον καλό-Παντελής Θαλασσινός

Ώρα

Online Επισκέπτες
Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1074422
Δημοσκόπηση
Σας άρεσε η πλοήγηση στην ιστοσελίδα;
 
Εικόνες του κόσμου
Calla_Lily_Valley
Τέχνης Εράνισμα
Children in Art

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

 aniemail18

Επικοινωνία