Σχολικός εκφοβισμός

Jazmin Negro - Suffer in Silence

pr-11009019- 2

Βιολογία

penguin_yellow

Ο Κόσμος των Εφήβων

logo-sxol-efimerida

Η τεχνολογία στο σχολείο μας
Γνωμικά

«Η γενιά μας, θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις σκληρές και άδικες πράξεις των κακών ανθρώπων, όσο για την απαράδεκτη σιωπή των καλών ανθρώπων»

 Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

Η μαντινάδα της ημέρας
Δεν τα διπλώνω τα φτερά, δεν κάνω αυτή τη χάρη
σ' αυτούς που θέλουν να με δουν στο δρόμο περπατάρη.
Αρχική

Τελευταία άρθρα

Δημοφιλή άρθρα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Κατά την περίοδο του καλοκαιριού (Ιούλιο & Αύγουστο) το σχολείο θα δέχεται το κοινό κάθε Πέμπτη και ώρα 09:00-12:00

kalo-kalokairi

 

 

Το κουτί της λήθης: Η παράσταση των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου στο κηποθέατρο Μ. Χατζηδάκις

Λίγα λόγια για το έργο

Περισσότερα...

 

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α’ ΚΑΙ Β΄ΤΑΞΗΣ

Την  Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 και ώρα 11.50 – 14.10, πραγματοποιήθηκε έκθεση με τις «δημιουργίες» των μαθητών μας στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Παρουσιάστηκαν ατομικές και ομαδικές κατασκευές των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης αντίστοιχα σε αίθουσες κατάλληλα διαμορφωμένες ώστε να είναι εύκολη η περιήγηση και παρατήρησή τους από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. 

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ευκαιρία όπου οι μαθητές και μαθήτριες χάρηκαν που οι συμμαθητές τους και οι εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν και επιβράβευσαν την προσπάθεια τους. Ένιωσαν ικανοποίηση που συμμετείχαν σε μια τέτοια γιορτή, η οποία αποτέλεσε ευκαιρία για μοίρασμα εμπειριών και συναισθημάτων!!

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας για την προσπάθεια τους, τους παροτρύνουμε πάντα να επιμένουν και να προσπαθούν για το καλύτερο και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους.

Περισσότερα...

 

Η δράση της 16ης Μαρτίου για το Bullying

Στο 5ο Γυμνάσιο, στις 16 Μαρτίου 2022, έλαβαν χώρα μια σειρά από δράσεις σε όλη τη διάρκεια του ολοήμερου προγράμματος και σε όλα τα τμήματα του σχολείου με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινότητας απέναντι στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Στο βίντεο που ακολουθεί, οι μαθητές αφηγούνται τη δράση αυτή, παρουσιάζουν κάποια στιγμιότυπα από τη δουλειά τους και κάνουν τον απολογισμό της.

 

 

Επιστολή προς τους γονείς για την ομάδα δράσης ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ο σχολικός εκφοβισμός, φαινόμενο που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, δυστυχώς. έχει περάσει και την πόρτα του δικού μας σχολείου. Οι καθηγητές που υπογράφουμε την επιστολή αυτή αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη σύσταση μιας ομάδας δράσης για την πρόληψη και τη διαχείριση της ενδοσχολικής βίας.

Πρωταρχικός σκοπός της ομάδας είναι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και η διαμόρφωση πολιτικών κατά της σχολικής βίας, αφού πράγματι είναι σημαντικό τα μέλη της σχολικής κοινότητας να μοιράζονται ένα κοινό όραμα και να ακολουθούν μια προσυμφωνημένη πολιτική στη διαχείριση των περιστατικών με τρόπο αποτελεσματικό, δίκαιο, και κοινά αποδεκτό. Κάποιες από αυτές τις πολιτικές είναι η καλλιέργεια του σεβασμού στους κανόνες της τάξης, η προώθηση ενός δημοκρατικού σχολείου και η απόκτηση βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας και επίλυσης συγκρουσιακών καταστάσεων με ειρηνικό τρόπο. Σημαντική προϋπόθεση γι αυτό αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση και ο εντοπισμός παραβατικών συμπεριφορών. Επιπλέον, η ενίσχυση της επικοινωνίας, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης, σε ένα περιβάλλον ασφαλές, ευχάριστο και ευεπίφορο για τη μάθηση, αποτελούν τους βασικούς άξονες και στόχους των συγκεκριμένων δράσεων.

Πιο συγκεκριμένα: Η πρώτη δράση μας είναι η σύσταση μιας μαθητικής ομάδας διαμεσολάβησης για τον σχολικό εκφοβισμό. Παράλληλα, στο χώρο του σχολείου θα δημιουργηθεί μια ειδική γωνιά, η οποία θα φιλοξενήσει το "κουτί κατά του εκφοβισμού". Εδώ οι μαθητές ανώνυμα θα μπορούν να εκφράσουν τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες τους είτε ως θύτες είτε ως θύματα.

Περισσότερα...

 

Το τραγούδι της ημέρας

Βασίλης Σκουλάς, Τ' άγρια πουλιά

 

Ποιητικά θραύσματα

Όσοι το χάλκεον χέρι
Βαρύ του φόβου αισθάνονται,
Ζυγόν δουλείας ας έχωσι.
Θέλει αρετήν και τόλμην
Η ελευθερία.

Ανδρέας Κάλβος, Ωδαί

Προγράμματα Erasmus+

Erasmus

  JCA logo

Ιούλιος ή Ιούλης

Ο Ιούλιος, ή Ιούλης, είναι ο έβδομος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Είναι ο ενδέκατος μήνας κατά το Εκκλησιαστικό ημερολόγιο που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, και ο πέμπτος κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, γι' αυτό αρχικά στα Λατινικά ονομάζονταν Quintilis. Αργότερα, ο Αύγουστος Καίσαρας για να τιμήσει τον Ιούλιο Καίσαρα του έδωσε το όνομα Ιούλιος..Καλό Μήνα!!

tsarouxis_july

Ιούλιος πορθητής-Παντελής Θαλασσινός

Παραρλάμα
pararlama
Online Επισκέπτες
Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2700497
Δημοσκόπηση
Σας άρεσε η πλοήγηση στην ιστοσελίδα;
 
Εικόνες του κόσμου
eikones_tou_kosmou7
Τέχνης Εράνισμα

Vladimir Kush

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

aniemail18

Επικοινωνία

e-mail