Παραρλάμα
pararlama
Η τεχνολογία στο σχολείο μας
Διάφορα
Γνωμικά
"Τίποτε δεν είναι πιο ταπεινωτικό από το να βλέπεις τους ανόητους να πετυχαίνουν" Γκ.Φλωμπέρ
Η μαντινάδα της ημέρας
Θε μου και κάν' τη γιασεμί και μένα κάμε χώμα
να μαραθεί με τον καιρό να γίνομε ένα σώμα.
Αρχική

Τελευταία άρθρα

Δημοφιλή άρθρα

Καλή σχολική χρονιά

kalisxolikhxronia


"Ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελο"


Άλλο ένα καλοκαίρι έφθασε στο τέλος του και μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Ξεκινά για ένα ταξίδι στη γνώση, με την ελπίδα να φτιάξει ένα ανοιχτό παράθυρο στα όνειρα των παιδιών.
"Ανθρωπισμός θα ειπεί να πλάθουμε ανθρώπους με ωραίο σώμα, με καθαρό στοχαστικό νου, με δυνατή θέληση και σεβασμό και αγάπη στους συνανθρώπους των. Ανοιχτομάτες, που είναι σε θέση να κρίνουν οι ίδιοι υπεύθυνα όσα προβλήματα τους παρουσιάζει η ατομική και ομαδική ζωή τους, χωρίς να παρασύρονται στην άβουλη αγέλη από τον πρώτο δυνατό ή δημαγωγό της ημέρας, ανθρώπους ικανούς να εξασφαλίσουν οι ίδιοι με την προσωπική τους εργασία τους υλικούς όρους της ζωής των, όσοι χρειάζονται για να κρατιέται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και να καταφάσκουν ελεύθερα τις δεσμεύσεις που επιβάλλει η συμβίωση με τους συνανθρώπους των".
Αυτό το ιδανικό του Αλέξανδρου Δελμούζου ας γίνει και το ιδανικό όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ευχόμαστε η νέα σχολική χρονιά να είναι για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ένα βήμα για την εκπλήρωση των στόχων και των προσδοκιών τους.
Σ' όλους τους συναδέλφους ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη στο δύσκολο και δημιουργικό έργο τους.

 

Πρωτέας: εκπαιδευτικά σενάρια για τα γλωσσικά μαθήματα

Εδώ μπορείτε να βρείτε σενάρια για τη διδασκαλία της αρχαιοελληνικής και νεοελληνικής γλώσσας και γραμματείας με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων. Αναπτύχθηκαν και εφαρμόστηκαν από εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε διαδικτυακές κοινότητες για τρία χρόνια και καλύπτουν περισσότερο από το 30% του σχολικού χρόνου.

 

 

Η πρωτοτυπία του εγχειρήματος έγκειται στα εξής:

  • Ανάπτυξη των σεναρίων από εν ενεργεία εκπαιδευτικούς μετά από συνεργασία σε διαδικτυακές κοινότητες.
  • Το κάθε σενάριο εφαρμόστηκε στην πράξη από δύο εκπαιδευτικούς (τον/την συντάκτη/ρια και έναν/μία ακόμη). Σε κάθε εφαρμογή παρατίθενται αναλυτικά σχόλια και τεκμήρια από τη διδασκαλία στην τάξη.
  • Τα σενάρια βρίσκονται σε βάση δεδομένων, η οποία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι δυνατή μια δυναμική αναζήτησή τους.

Τα συγκεκριμένα σενάρια δεν προτείνονται ως πρότυπα για εφαρμογή, αλλά ως παραδείγματα από τα οποία μπορούν να αντληθούν ιδέες, προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών. Ορισμένα από αυτά δημιουργήθηκαν ή/και εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και κατά συνέπεια κάποιοι από τους δικτυακούς τόπους που αξιοποιούνται σε αυτά δεν υπάρχουν πια, μια και η φύση του διαδικτύου είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν μεταβάλλει ουσιαστικά τον χαρακτήρα και τη δομή των σεναρίων.

 

Οδηγός Σπουδών των Εκπαιδευτικών για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία

 

 

ΕΦΝΗ: «Ο νεοφιλελευθερισμός στην εκπαίδευση -Οι τρέχουσες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις».

Την Πέμπτη,15/5/2014,στην Αίθουσα παλαιάς Λαχαναγοράς του Δήμου Ηρακλείου  ,στις 19.00., η 'Ένωση Φιλολόγων του Ν. Ηρακλείου οργανώνει εκδήλωση με θέμα : «Ο νεοφιλελευθερισμός στην εκπαίδευση -Οι τρέχουσες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις».

__1

 Ομιλητές θα είναι οι εξής :

α) Αντώνης Γεωργούλας, καθηγητής κοινωνιολογικής   και ανθρωπολογικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ,

β) Νικολακάκης Γιώργος, καθηγητής κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ,

γ) Βοσκάκης Γρηγόρης, φιλόλογος στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου (μεταπτυχιακός του τομέα .Φ.Κ.Σ. του Πανεπιστημίου Κρήτης: πολιτισμός και ανάπτυξη με έμφαση στην εκπαίδευση).

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Περίληψη

Μέσα σε ένα κόσμο παγκοσμιοποιημένο αλλά καθόλου ειρηνικό, μέσα σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που από τη δεκαετία του '80 εφαρμόζει κοινές πολιτικές, οι ιδεολογίες μετασχηματίζονται με αυξανόμενη ταχύτητα και οι εννοιολογικές αλλαγές είναι τέτοιες που κάνουν αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό της κοινωνιολογίας των παιδαγωγικών θεωριών. Νέες λογικές ελέγχου της συμπεριφοράς τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών οδηγούν τα πράγματα σε μια αγοραία κατεύθυνση χρησιμοποιώντας παλιά και νέα εργαλεία: δεξιότητες, ιεραρχήσεις, αξιολόγηση, εξεταστική χιονοστιβάδα Ποιοι είναι επιτέλους οι περίφημοι νέοι ανθρωπολογικοί άξονες που διαπερνούν τους τρέχοντες μετασχηματισμούς -τις δήθεν μεταρρυθμίσεις-της εκπαιδευτικής σφαίρας στο σύνολό της; Πώς ο προτεινόμενος μηχανισμός της αξιολόγησης σχετίζεται και αναπαράγει την εκπαιδευτική βιοπολιτική του νεοφιλελευθερισμού;

 

 

Το τραγούδι της ημέρας

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας & Apurimac, Λουλούδι του δάσους

Ποιητικά θραύσματα

«Ο άγγελος δεν ξέρει τίποτ' απ' την
ομορφιά του αγγέλου.
Εγώ, μονάχα εγώ,
Που πρόδωσα τη φύση μου
-Την πρώτα αγγελική-
Τώρα μπορώ σωστά να τη λατρέψω
Να εφαρμόσω ολόκληρος απάνω της
Ρουφώντας με φιλιά τη μεταμέλεια
Να ονειρευτώ, να ερωτευτώ το απαρνημένο».

Αντώνης Φωστιέρης, Ο διάβολος τραγούδησε σωστά, 1981
Επιστροφή στα θρανία!!!

welcome_back_to_school

Σεπτέμβριος

Ο χάρτινος Σεπτέμβρης της καρδιάς μας του φθινοπώρου μήνας, χελιδονάκι γεια.... Γιάννης Ξανθούλης september
Ο ένατος μήνας του Γρηγοριανού ημερολογίου με 30 ημέρες και πρώτος φθινοπωρινός.
Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό septem που σημαίνει επτά γιατί ήταν ο έβδομος μήνας του Ρωμαϊκού έτους που είχε δέκα μήνες. Αργότερα με την εισαγωγή του Γενάρη και του Φλεβάρη μετακινήθηκε στην ένατη θέση του χρόνου.
Στα Βυζαντινά χρόνια ήταν πρώτος μήνας του ημερολογιακού έτους και η 1η Σεπτεμβρίου η αρχή της Ινδίκτου, οπότε και αρχίζει το εκκλησιαστικό έτος.
Τρυγητής λόγω των εργασιών του τρύγου στο λαϊκό καλαντάρι.
Καλό μήνα!

Το τραγούδι του μήνα

Ώρα

Online Επισκέπτες
Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1127480
Δημοσκόπηση
Σας άρεσε η πλοήγηση στην ιστοσελίδα;
 
Εικόνες του κόσμου
eikones_tou_kosmou8
Τέχνης Εράνισμα

Paul Klee

 

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

 aniemail18

Επικοινωνία