pr-11009019- 2

Βιολογία

penguin_yellow

Η τεχνολογία στο σχολείο μας
Γνωμικά
Το γέλιο είναι ένας οργασμός που προκαλείται από τη συνεύρεση του λογικού με το παράλογο.
Jack Krol
Η μαντινάδα της ημέρας
Πρόσεχε να πετάς ψηλά, του αετού να μοιάζεις
και να προσέχεις τα φτερά στη λάσπη μην τα βάζεις
Αρχική

Τελευταία άρθρα

logo

Δημοφιλή άρθρα

Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το νέο Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμ. 126.

 

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση: ΕΝΣΤΟΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ «ΠΡΟΣΒΑΣΗ - ΣΠΟΥΔΕΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στις Ενημερωτικές Εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου διά του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) τα Σάββατα 12, 19 και 26 Νοεμβρίου στις αίθουσες εκδηλώσεων του ΕΠΑ.Λ. Μοιρών, του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου και του 11ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου αντίστοιχα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πρόσκληση.

 

Έναρξη Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η Υπουργική Απόφαση για την οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2016-2017.

Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη διαδικασία μάθησης, η  βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στα τμήματα μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των γονέων και κηδεμόνων, αποτελεί η επίδοση του/της μαθητή/τριας στο αντίστοιχο μάθημα. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια, για τον/την οποίο/α έχει υποβληθεί αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, με απόφασή του προτείνει τους/τις μαθητές/τριες που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας.

Το Ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος  2016-2017 προβλέπει:

Για την Α’ Γυμνασίου:

Μαθηματικά 3 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, Αγγλικά 2 ώρες, συνολικά 11 ώρες.

Για την Β’ Γυμνασίου:

Μαθηματικά 3 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, Χημεία 1 ώρα, Αγγλικά 2 ώρες, συνολικά 12 ώρες.

Για την Γ’ Γυμνασίου:

Μαθηματικά 3 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, Χημεία 1 ώρα, Αγγλικά 2 ώρες, συνολικά 12 ώρες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών στο γραφείο του σχολείου έως τις 3 Νοεμβρίου 2016.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τη δήλωση.

Η απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

 

Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας

Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν "να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης".

athletics-2016-2

Από τη δράση αυτή που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά φέτος, δεν θα μπορούσε ασφαλώς να απουσιάζει και το 5ο Γυμνάσιο. Έτσι με τη συμμετοχή σύσσωμου του συλλόγου διδασκόντων και των μαθητών του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία στις 03/10/2016 δράσεις και εκδηλώσεις στα πλαίσια της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

Περισσότερα...

 

Ευχαριστήριο

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου αισθάνονται  την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του συνολικά για το ενδιαφέρον και ειδικότερα για την προσφορά τους  κατά το σχ. έτος 2015-16, η οποία περιλαμβάνει:

- Την αγορά 54 τίτλων βιβλίων. Με τη γενναιόδωρη αυτή προσφορά του Συλλόγου εμπλουτίζεται η Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου μας και δίνεται  η δυνατότητα στους μαθητές μας να επιλέξουν αναγνώσματα με νεανική και άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία από αξιόλογους συγγραφείς και σύγχρονες εκδόσεις. Επίσης,  στηρίζεται η προσπάθεια της Βιβλιοθήκης να αυξήσει την επισκεψιμότητά της, να κεντρίσει το ενδιαφέρον περισσότερων μαθητών και να συμβάλει στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας.

-Την οικονομική ενίσχυση για τον ελαιοχρωματισμό των διαδρόμων και των κλιμακοστασίων του σχολείου.

-Την αγορά  ενός Η/Υ για το γραφείο των καθηγητών.

Ειδικότερα ευχαριστούμε τους γονείς: α) Πατραμάνη Γεώργιο, για την προσφορά της βασιλόπιτας στο Σύλλογο των Διδασκόντων, β) Αγγελάκη Γεώργιο, για τη δωρεά 3 πινάκων ανακοινώσεων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στους διαδρόμους του σχολείου και γ) Μιχελαράκη Μιχαήλ, για τη μόνωση στις δύο λυόμενες αίθουσες του σχολείου.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το Τμήμα Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης  και ειδικότερα την αναπληρώτρια Προϊσταμένη του τμήματος, κυρία Βαργιακάκη Μαρία, καθώς και το βιβλιοθηκονόμο, κύριο Νικητάκη Μιχάλη, για την ευγενική προσφορά 60 τίτλων βιβλίων στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

                                                                                                                                                                                                                                                                       Ηράκλειο, 20-09-2016

Ο Σύλλογος Διδασκόντων                                                                   Η Δ/ντρια

                                                                                                       Πεδιαδίτου Χαρίκλεια

 

Το τραγούδι της ημέρας

Μαλαματένια λόγια

Ποιητικά θραύσματα

Γραφή μου πένθιμη
Λυμφατική
Κενοτάφιο
Μιας παιδικής ηλικίας
Λησμονημένης
Απ' όπου ανασύρονται
Λάμψεις καταχωνιασμένες
Γραφή μου κατακερματισμένη
Οστεοφυλάκιο ενός αλφαβήτου
Που κάθε γράμμα του
Ψιθυρίζει
Το άρρητο

Τάκης Βαρβιτσιώτης, Υδατόσημα, 2010

 

5gym-erasmus-lοgo

Νοέμβριος

Ο μήνας με τις πολλές γιορτές και τη μεγάλη εξέγερση.

november

Ο Νοέμβριος, ή Νοέμβρης είναι ο ενδέκατος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και έχει 30 ημέρες. Ξεκινά κάθε χρόνο την ίδια ημέρα που αρχίζουν ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, με εξαίρεση τα δίσεκτα έτη. Το λουλούδι του μήνα είναι το χρυσάνθεμο.Η Λατινική του ονομασία November, προέρχεται από το Novem (= Εννέα), γιατί ήταν ο ένατος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου.
Αργότερα με την προσθήκη του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου στις αρχές του έτους, μετακινήθηκε στην ενδέκατη θέση, διατήρησε όμως το όνομά του. Καλό μήνα!!

…και ξαφνικά
πιάσαν οι ζέστες το Νοέβρη
καλοκαιριά
στην καρδιά του χειμώνα.

Δημήτρης Ρεντής
"Ρεπορτάζ από ένα ζεστό Νοέβρη"

Το τραγούδι του μήνα

Νοέμβρης μήνας ταξιδεύει, Στίχοι: Ηλίας Κατσούλης. Ερμηνεία: Παντελής Θαλασσινός.

Ώρα

Παραρλάμα
pararlama
Online Επισκέπτες
Έχουμε 10 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1732623
Δημοσκόπηση
Σας άρεσε η πλοήγηση στην ιστοσελίδα;
 
Εικόνες του κόσμου
Naica-Mine-Mexico-2
Τέχνης Εράνισμα

Vincent van Gogh

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

 aniemail18

Επικοινωνία