pr-11009019- 2

Ο Κόσμος των Εφήβων

logo-sxol-efimerida

Βιολογία

penguin_yellow

Η τεχνολογία στο σχολείο μας
Γνωμικά
«Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής.»

Σωκράτης

Η μαντινάδα της ημέρας

Να 'τανε τρόπος φυλακή να γίνει η αγκαλιά σου,

να κάνω χίλια φονικά για να βρεθώ κοντά σου.

Αρχική

Τελευταία άρθρα

 

Δημοφιλή άρθρα

Δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νοσήματα και ένταξή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 

Ενημέρωση Γονέων-Εκπαιδευτική Δράση: «STEM στο σπίτι 3ος Κύκλος».

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 ξεκινάει ο 3ος κύκλος της δράσης «STEM στο σπίτι». Η δράση οργανώνεται από το 1ο και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου σε συνεργασία με την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών κ. Αθηνά Γκινούδη και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων. Ο 3ος κύκλος περιλαμβάνει ευχάριστες, δημιουργικές δραστηριότητες/κατασκευές που μπορούν να υλοποιηθούν στο σπίτι με απλά, καθημερινά και χαμηλού κόστους υλικά. Μέσα από τις κατασκευές αυτές οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν, να ερευνήσουν, να ανακαλύψουν, να αγαπήσουν τις φυσικές επιστήμες και κυρίως να διασκεδάσουν περνώντας χρόνο με την οικογένεια τους και μακριά από τις οθόνες.

Περισσότερα...

 

Μέτρα προφύλαξης από τον ιό SARS-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19

 

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα παιδιού. Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου...

Οδηγίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας  προς ανηλίκους για προστασία στο διαδίκτυo, την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, για την προστασία από την σεξουαλική κακοποίηση.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις οδηγίες

 

ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΕΚΠ/ΚΩΝ

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης στο πλαίσιο της διαρκούς επιστημονικής και παιδαγωγικής υποστήριξής του  σε  εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές όλων των βαθμίδων  τις έκτακτες αυτές συνθήκες της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, συνεχίζει και το Δεκέμβριο την υλοποίηση του  1ου ΚΥΚΛΟΥ επιμορφωτικών σεμιναρίων για την ΕΞΑΕ και διοργανώνει και ΝΕΟ επιμορφωτικό κύκλο ενημέρωσης και ενδυνάμωσης για γονείς κι εκπαιδευτικούς με τη μορφή διαδικτυακών απογευματινών προαιρετικών σεμιναρίων.

Σκοπός των διαδικτυακών αυτών σεμιναρίων είναι η ενημέρωση, η συμβουλευτική υποστήριξη και ενδυνάμωση των γονέων σε θέματα  που σχετίζονται με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας, τη χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών  λόγω της απώλειας της δια ζώσης επικοινωνίας, την υγεία και ευεξία τους σε περίοδο καραντίνας, την ανάπτυξη και συμπεριφορά των παιδιών το διάστημα εγκλεισμού, τις σχέσεις στην οικογένεια, την επικοινωνία με το σχολείο, κ.ά..  

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες…

 

Το τραγούδι της ημέρας

Παντελής Θαλασσινός , Ανάθεμά σε

Ποιητικά θραύσματα

Η Ελλάδα ταξιδεύει χρόνια μέσα στην Ελλάδα ακολουθώντας το χυμένο αίμα το σπαταλημένο.

Αίμα σταλαματιές κυλάνε στάζουν κάτω στον Άδη.

Πέφτουν απάνω στους νεκρούς οι σκοτωμένοι αλλάζουν θέση δεν ξυπνάνε.

Μόνο το χέρι τους υψώνεται και δείχνει τη μεριά που περπατάνε οι δολοφόνοι.

Η Ελλάδα ταξιδεύει χρόνια ανάμεσα στους δολοφόνους

Τάκης Σινόπουλος, Ακόμη μια νύχτα

Προγράμματα Erasmus+

Erasmus

  JCA logo

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

syllogos

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης

tsarouxis_february
 Ο Φεβρουάριος παράγεται από το λατινικό ρήμα februare, που σημαίνει καθαίρω, αγνίζω. Προστέθηκε στο Ρωμαϊκό έτος ως ο τελευταίος μήνας. Το 153 π,χ. μεταφέρθηκε στη θέση που έχει σήμερα (δεύτερος μήνας του έτους), και σε αυτή τη θέση διατηρήθηκε και στο Γρηγοριανό ημερολόγιο. Με την καθιέρωση του Ιουλιανού ημερολόγιου (46 π.χ.) περιορίστηκαν οι μέρες του μήνα αυτού από 30 που ήταν ως τότε σε 29, και την εποχή του αυτοκράτορα Αυγούστου του αφαιρέθηκε μια ακόμη ημέρα, που προστέθηκε στον μήνα Αύγουστο προς τιμήν του Αυτοκράτορα. Επειδή έχει 28 ημέρες , ο λαός μας τον αποκάλεσε Κουτσοφλέβαρο. Κάθε τέσσερα χρόνια ωστόσο που έχουμε δίσεκτο έτος, οι μέρες του φτάνουν τις 29. Καλό μήνα!!

Φλεβάρης των φλεβών-Παντελής Θαλασσινός

Παραρλάμα
pararlama
Online Επισκέπτες
Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2441161
Δημοσκόπηση
Σας άρεσε η πλοήγηση στην ιστοσελίδα;
 
Εικόνες του κόσμου
Roros__Norvege
Τέχνης Εράνισμα

Matisse

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

aniemail18

Επικοινωνία

e-mail