pr-11009019- 2

Βιολογία

penguin_yellow

Η τεχνολογία στο σχολείο μας
Γνωμικά

"Το μαύρο απ' τ' άλλο του μέρος άσπρο είναι. Δική σου δουλειά να τ' αντιστρέψεις."

 Γιάννης Ρίτσος


Η μαντινάδα της ημέρας
Άντρες λογιάζω δυνατούς
κι αληθινά μεγάλους
κείνους που θυσιάζουνε
τη ζήση τους για τσ' άλλους
Αρχική

Τελευταία άρθρα

 

Δημοφιλή άρθρα

Επίδοση ελέγχων Α΄ τετραμήνου

Η επίδοση των ελέγχων του Α΄ τετραμήνου θα γίνει την Παρασκευή 07/02/2020 και ώρα 11:30-13:30.

 

Ο Κόσμος των Εφήβων-Εφημερίδα 5ου Γυμνασίου

logo-sxol-efimerida

Διαβάστε το πρώτο τεύχος

 

Διδακτική επίσκεψη

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών των τμημάτων Β2 και Β4 σε βιοτεχνία επεξεργασίας βοτάνων και φυτών της Κρήτης στους Ζωφόρους.

εκδρομή

Η επίσκεψη στη βιοτεχνία περιελάμβανε αρχικά επίδειξη του εξωτερικού χώρου παραγωγής Κρητικών φυτών και βοτάνων,  από όπου με κατάλληλη διαδικασία συλλέγεται η δραστική ύλη ώστε να διοχετευτεί σε καλλυντικά σκευάσματα και προϊόντα διατροφής. Ακολούθησε ξενάγηση στον εσωτερικό χώρο όπου υπάρχει το χημικό εργαστήριο για τις κατάλληλες αναλύσεις-μετρήσεις και οι δεξαμενές όπου  τοποθετείται η πρώτη ύλη για να γίνει η απόσπαση του εκχυλίσματος ή του αιθέριου ελαίου του φυτού.  Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία εμπορίας και προώθησης των προϊόντων σε εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται. Έγινε αναφορά για την αποστολή συγκεκριμένων προϊόντων  περιποίησης προσώπου με φυσικά συστατικά στην Αυστραλία  καθώς και για τα τμήματα στα οποία διαρθρώνεται μια τέτοια παραγωγική μονάδα. Σημαντικό σε κάθε παραγωγική μονάδα, σύμφωνα με τον κ. Καστρινάκη, είναι να υπάρχει ανάγκη η οποία να καλύπτεται από τα προϊόντα που παράγονται ή αλλιώς να δημιουργήσεις εσύ την συγκεκριμένη ανάγκη στους καταναλωτές!

 

Διδακτική επίσκεψη

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών των τμημάτων A4 και A5 του σχολείου μας σε μονάδα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής (Θερμοκήπιο Χρυσανθέμων) στο Θραψανό.  

greenhouse

Η επίσκεψη στο θερμοκήπιο περιελάμβανε την ενημέρωση για τον τρόπο παραγωγής κομμένων χρυσανθέμων από τον ιδιοκτήτη θερμοκηπιακής μονάδας κ. Στρουμπάκη καθώς και την ξενάγηση στους χώρους ριζοβολίας, φύτευσης, παραγωγής και συσκευασίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την υδροπονική καλλιέργεια, τη διαδικασία ριζοβολίας των μοσχευμάτων, τις απαιτήσεις σε θερμοκρασία, φως, οξυγόνο, υγρασία, τον μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, την αυτοματοποίηση των συστημάτων μέσω κατάλληλου προγραμματισμού, τη συσκευασία και προώθηση σε ντόπιες και ξένες αγορές. Βασικό σημείο αναφοράς ήταν οι προϋποθέσεις για την επιτυχημένη παραγωγική δραστηριότητα οι οποίες κατά τον καλλιεργητή είναι η τεχνογνωσία, η αγάπη και η συνείδηση για αυτό που επιλέγεις να κάνεις!

Οι εικόνες των χρωμάτων από το ανθισμένο θερμοκήπιο μάγεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και τους συνοδούς καθηγητές! Η εμπειρία και οι γνώσεις που αποκόμισαν οι μαθητές μας ήταν σημαντικές, ώστε να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της Τεχνολογίας καθώς και την ανάγκη για συνειδητή και οργανωμένη συστηματική εργασία σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον.

 

Ομιλία με θέμα: "Η εορτή των Χριστουγέννων και η σημασία της για το σημερινό άνθρωπο"

Διαβάστε την ανακοίνωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

 

Το τραγούδι της ημέρας

Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ο Προσκυνητής

Ποιητικά θραύσματα


«Μητέρα», της λέω, «μη μου ετοιμάζεις πια το γάλα -
δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι πεθαμένη;»
Περίμενα να δω τι θα πει. Ήταν Ιούνιος βράδυ, με
μια φανταστική πανσέληνο στον ουρανό.
Και μη μου πείτε πως αυτό δεν ήταν μια απάντηση.

Τάσος Λειβαδίτης, Βιολέτες για μια εποχή, 1985
Προγράμματα Erasmus+

Erasmus

  JCA logo

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

syllogos

Ιανουάριος

tsaroyxis

Ο Ιανουάριος, ή Γενάρης, ή Καλαντάρης,  είναι ο πρώτος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Πήρε το όνομά του από τον Ιανό, θεό κάθε αρχής στη ρωμαϊκή μυθολογία. Καλό μήνα!!


Ο χρόνος του Γενάρη-Παντελής Θαλασσινός

Παραρλάμα
pararlama
Online Επισκέπτες
Έχουμε 42 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2232877
Δημοσκόπηση
Σας άρεσε η πλοήγηση στην ιστοσελίδα;
 
Εικόνες του κόσμου
Tianzi-Mountains-China
Τέχνης Εράνισμα

Women In Art

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

 aniemail18

Επικοινωνία