pr-11009019- 2

Βιολογία

penguin_yellow

Η τεχνολογία στο σχολείο μας
Γνωμικά

Πλάσε ένα όνειρο
και το όνειρο
θα πλάσει εσένα


Robert Scbuller

 

 

 

Η μαντινάδα της ημέρας
Όταν η ψεύτρα η ζωή στα δύσκολα σε φέρει,
τότε θα δεις ποιος σ' αγαπά και φίλος ποιος σε ξέρει.
Αρχική

Τελευταία άρθρα

logo

Δημοφιλή άρθρα

Εκδήλωση για την Ημέρα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Στο πλαίσιο της Ημέρας Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας εκδήλωση τη Δευτέρα 13/02/2017, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

11:00-12:00

  • Χαιρετισμός από τη Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου,  Πεδιαδίτου Χαρίκλεια
  • Εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο:

Α) Ενημέρωση για το Γενικό Λύκειο, Περιστέρη Μέλπω,  Δ/ντρια 11ου Γενικού Λυκείου

Β) Ενημέρωση για το Επαγγελματικό Λύκειο (Τομείς-Ειδικότητες –Δυνατότητες απασχόλησης), Εκπαιδευτικοί Τομέων  του 1ου -2ου Ε.Κ.

12:00-13:00   

  • Παρουσίαση επαγγελματικών μονογραφιών, Γονείς μαθητών του σχολείου μας
  • Ιστοσελίδα ΕΟΠΠΕΠ – Διαδικτυακή πύλη Εφήβων

13:00-14:00

  • Συζήτηση – Επίλυση αποριών – Ξενάγηση στα εκθέματα των τομέων ΕΠΑΛ.
 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017

safer internet new-2017

http://saferinternet4kids.gr/safer-internet-day/

 

Ενηµέρωση για Σχολές Γονέων (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2017)

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Δ.Δ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς, ο Συµβουλευτικός Σταθµός Νέων Ν. Ηρακλείου, στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής στήριξης των σχολικών µονάδων του Νοµού, ξεκινά τη λειτουργία δύο νέων κύκλων Σχολών Γονέων για τους γονείς των µαθητών των Γυµνασίων και των Λυκείων. Βασικός στόχος της λειτουργίας των σχολών γονέων είναι η ενδυνάµωσή σας στο δύσκολο ρόλο του γονέα µε την επεξεργασία θεµάτων που θα δώσουν επιστηµονικές απαντήσεις στους προβληµατισµούς σας και διέξοδο στις ανησυχίες σας. Η κατανόηση των σχέσεων µέσα στο οικογενειακό πλαίσιο και της επίδρασής τους στον ψυχισµό των εφήβων θα διευκολύνει τις σχέσεις µεταξύ σχολείου - οικογένειας και θα ενισχύει τις θετικές συµπεριφορές. Οι Σχολές Γονέων που έχουν το γενικό τίτλο «Έφηβος – Οικογένεια - Σχολείο» θα πραγµατοποιηθούν στο χώρο του Συµβουλευτικού Σταθµού Νέων, Ρολέν 4, 2ος όροφος (τηλ. 2810246877, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) τις ηµέρες και τις ώρες που αναφέρονται παρακάτω. Παρακαλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συµµετοχή τηλεφωνικά ή µέσω email, στον Συµβουλευτικό Σταθµό Νέων.

 

Η περιβαλλοντική σε δράσεις με άρωμα...Κρήτης

Το σχολείο μας θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες του σε περιβαλλοντικά θέματα και προκειμένου να διαμορφώσουν αξίες και στάσεις ενεργού πολίτη πραγματοποιεί πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής με θέμα: «Άρωμα … Κρήτης» «Τα αρωματικά φυτά και βότανα του τόπου μας». Σε αυτό συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από τα τμήματα Α5 και Α6 με την καθοδήγηση των καθηγητριών του σχολείου μας Αγγελιδάκη Μαρία (Θρησκευτικά) και Μαρκάκη Στέλλα (Τεχνολογία).

DSC05444

Περισσότερα...

 

Διδακτική επίσκεψη σε βιομηχανία και θερμοκήπιο

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών των τμημάτων Β3 και Β5 του σχολείου μας σε μονάδα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής ( Θερμοκήπιο Χρυσανθέμων) και δευτερογενούς τομέα παραγωγής (Βιομηχανία Γάλακτος). 

DSC05412

Η επίσκεψη στο θερμοκήπιο περιελάμβανε την ενημέρωση για τον τρόπο παραγωγής κομμένων χρυσανθέμων στο Θραψανό από τον ιδιοκτήτη θερμοκηπιακής μονάδας (υδροπονική καλλιέργεια, ριζοβολία μοσχευμάτων, απαιτήσεις σε θερμοκρασία, φως, οξυγόνο, υγρασία, μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, συσκευασία και προώθηση σε ντόπιες και ξένες αγορές) καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την επιτυχημένη παραγωγική δραστηριότητα:  την αγάπη και το μεράκι για αυτό που κάνεις!!

Η επίσκεψη στη Βιομηχανία Γάλακτος περιελάμβανε την ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων, τον τρόπο παραλαβής και ελέγχου της πρώτης ύλης, τα στάδια παραγωγής μαλακών και σκληρών τυριών, την συσκευασία σε κενό αέρος και τον τρόπο ωρίμανσης των σκληρών τυριών. Επίσης παρουσιάστηκε η οργάνωση της παραγωγικής μονάδας και ο ρόλος της στην τοπική και ευρύτερη οικονομία. 

 

Το τραγούδι της ημέρας

Αφροδίτη Μάνου, Η ποδηλάτισσα

Ποιητικά θραύσματα

Πόσο λίγα πράγματα ξέρω

και τούτα πόσο δύσκολο μου είναι

να τα πω.

Από ένα σημείο και ύστερα όλα τα λόγια

γίνονται δύσκολα

γιατί πια δεν υπάρχουν.

Μένεις μόνος

σ' έναν κόσμο ξένο

όπου όλοι σε χαιρετούν

με ψεύτικη καλοσύνη

και σε κοιτούν ζηλεύοντας

ό,τι δεν έχουν οι ίδιοι.

Και προχωράς

με τη λάσπη ως το σαγόνι

ανταποδίδοντας τις υποκλίσεις

που σου έχουν πια μάθει πώς

να τις εκτελείς κανονικά.

Την ίδια ώρα ακριβώς

που σε κάποιο πολεμικό εργοστάσιο

αυτού του κόσμου

ανυποψίαστα χέρια φτιάχνουν

τη σφαίρα που γράφει

πάνω της

το όνομά σου.

Θεόφιλος Δ. Φραγκόπουλος, Τραγική ποίηση

5gym-erasmus-lοgo

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης

tsarouxis_february
 Ο Φεβρουάριος παράγεται από το λατινικό ρήμα februare, που σημαίνει καθαίρω, αγνίζω. Προστέθηκε στο Ρωμαϊκό έτος ως ο τελευταίος μήνας. Το 153 π,χ. μεταφέρθηκε στη θέση που έχει σήμερα (δεύτερος μήνας του έτους), και σε αυτή τη θέση διατηρήθηκε και στο Γρηγοριανό ημερολόγιο. Με την καθιέρωση του Ιουλιανού ημερολόγιου (46 π.χ.) περιορίστηκαν οι μέρες του μήνα αυτού από 30 που ήταν ως τότε σε 29, και την εποχή του αυτοκράτορα Αυγούστου του αφαιρέθηκε μια ακόμη ημέρα, που προστέθηκε στον μήνα Αύγουστο προς τιμήν του Αυτοκράτορα. Επειδή έχει 28 ημέρες , ο λαός μας τον αποκάλεσε Κουτσοφλέβαρο. Κάθε τέσσερα χρόνια ωστόσο που έχουμε δίσεκτο έτος, οι μέρες του φτάνουν τις 29. Καλό μήνα!!

Φλεβάρης των φλεβών-Παντελής Θαλασσινός

Ώρα

Παραρλάμα
pararlama
Online Επισκέπτες
Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1776202
Δημοσκόπηση
Σας άρεσε η πλοήγηση στην ιστοσελίδα;
 
Εικόνες του κόσμου
Fields-of-Tea-China
Τέχνης Εράνισμα
Edvard Munch

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

 aniemail18

Επικοινωνία