Βιολογία

penguin_yellow

Γνωμικά
Αν οι γονείς μας ήταν η πρώτη γενιά ανθρώπων που θα πεθάνουν σε διαφορετική κοινωνία απ` αυτή στην οποία γεννήθηκαν, αν εμείς είμαστε η πρώτη γενιά που ζει και εργάζεται σε τόσο διαφορετική κοινωνία απ` αυτή την οποία γεννήθηκε, σήμερα εκπαιδεύουμε την πρώτη γενιά ανθρώπων που θα εργασθούν σε μια κοινωνία πολύ διαφορετική απ` αυτή στη οποία εκπαιδεύτηκαν. Αυτό είναι η κεντρική επίπτωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας. (Θ. Χατζηλάκος)
Η μαντινάδα της ημέρας
Ο φίλος που δεν εκτιμά τα λίγα που προσφέρεις
μην περιμένεις με πολλά ν' αλλάξει-να το ξέρεις.
Αρχική Εκπαιδευτικό υλικό Εικονικές περιηγήσεις Εικονική περιήγηση στο κάστρο της Μονεμβασιάς

 

Εικονική περιήγηση στο κάστρο της Μονεμβασιάς

"Ένα κόσμημα μέσα στο Μυρτώο πέλαγος, έτοιμο να ξεκολλήσει από τα δεσμά του με τη Λακωνική γη και να σαλπάρει στο μπλε της θάλασσας".

Ένας μοναδικής ομορφιάς βράχος που ορθώνεται μέσα στο Μυρτώο πέλαγος. Καλά κρυμμένο και ασφαλές από τον βοριά το κάστρο βρίσκεται στην Νοτιοδυτική πλευρά του βράχου. Πλησιάζοντας την πύλη καταλαβαίνουμε ότι θα μπούμε σε ένα χώρο αρχαιολογικό, αλλά η έκπληξη είναι μεγάλη όταν περνάμε την βαριά χιλιοτρυπημένη από βόλια πόρτα του κάστρου.

Μέσα υπάρχει μια ολόκληρη Ζωντανή Μεσαιωνική πόλη που ζει στο ρυθμό του σήμερα αλλά στο μαγικό χρώμα του χτες.Στην πόλη θα βρείτε πληθώρα από ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και πανσιόν αλλά και καφέ, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.Η πόλη είναι ακριβώς όπως παλιά. Όλα τα κτίσματα είναι αυθεντικά και η αναστήλωση γίνεται με μεγάλο σεβασμό στα αρχικά σχέδια και πάντα με την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Στο κάστρο θα δείτε πολλές εκκλησίες και το Βυζαντινό αλλά και Φράγκικο στοιχείο στην αρχιτεκτονική είναι εμφανές. Περπατώντας το κεντρικό σοκάκι, που είναι και ο μόνος εμπορικός δρόμος του κάστρου θα καταλήξετε στην πλατεία του Ελκόμενου με το κανόνι στο κέντρο, την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού στα αριστερά και το μουσείο στα δεξιά της πλατείας. Από την πλατεία μπορείτε να ακολουθήσετε το ανηφορικό μονοπάτι για την Πάνω πόλη.Εκεί θα δείτε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας που είναι μια μικρογραφία της Αγ. Σοφιάς την Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς από την πάνω πόλη σώζονται ελάχιστα κτίσματα.

monemvasia.online

Για να επισκεφτείτε και εσείς εικονικά το κάστρο της Μονεμβασιάς κάντε κλικ στη φωτογραφία.

 

monemvasia


Περισσότερες πληροφορίες για το κάστρο της Μονεμβασιάς μπορείτε να πάρετε στο site www.kastromonemvasias.gr.

 

 

 

Το τραγούδι της ημέρας

Μάλαμας Σωκράτης, Πριγκιιπέσσα

Ποιητικά θραύσματα

'Ασπρη είναι η αρία φυλή
η σιωπή
τα λευκά κελιά
το ψύχος
το χιόνι
οι άσπρες μπλούζες των γιατρών
τα νεκροσέντονα
η ηρωίνη.
Αυτά λίγο πρόχειρα
για την αποκατάσταση του μαύρου.

Κατερίνα Γώγου
από τη συλλογή Το ξύλινο παλτό, 1982
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

syllogos

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

 aniemail18

Επικοινωνία