Βιολογία

penguin_yellow

Ο Κόσμος των Εφήβων

logo-sxol-efimerida

Γνωμικά

Πλάσε ένα όνειρο
και το όνειρο
θα πλάσει εσένα


Robert Scbuller

 

 

 

Η μαντινάδα της ημέρας
Ζηλεύω εκείνου του δεντρού
που σε γκρεμό φυτρώνει
και μόνο αέρας και πουλί
μπορεί να του σιμώνει.
Αρχική Ιστοσελίδα

 

Ιστοσελίδα

Πρόσκληση συμμετοχής στην ομάδα διαχείρισης και ανάπτυξης ιστοσελίδας

wwwΟ διαχειριστής και υπεύθυνος για την ανάπτυξη της ιστοσελίδας του  5ου Γυμνασίου, Στεφανάκης Μάνος,  προσκαλεί όσους μαθητές επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα διαχείρισης και ανάπτυξης του σχολικού ιστότοπου να επικοινωνήσουν είτε με τον ίδιο είτε με την κ. Αλίκη Αποστολάκη έως και την 28/11/2012.
 

Συντελεστές ιστοσελίδας 2010-2011

Συνεχίζεται και φέτος η προσπάθεια που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά για την ανάπτυξη της ιστοσελίδας του σχολείου μας. Οι φιλόλογοι Στεφανάκης Μανόλης και Αποστολάκη Αλίκη, σε συνεργασία με μαθητές και των τριων τάξεων του σχολείου μας θα προσπαθήσουν να φτιάξουν μια ζεστή δικτυακή γωνιά, η οποία ελπίζουμε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας. Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση και σας υπενθυμίζουμε ότι θα μας έδινε μεγάλη χαρά να διαβάσουμε τα σχόλια, τις ιδέες και τις παρατηρήσεις σας, που ασφαλώς θα μας βοηθούσαν να γίνουμε καλύτεροι.

Συντελεστές ιστοσελίδας 2010-2011

 

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΟΝΟΜΑ                  ΕΠΩΝΥΜΟ             ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΑΝΟΛΗΣ           ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ          ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΛΙΚΗ                  ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ         ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

 

ΜΑΘΗΤΕΣ

ΟΝΟΜΑ                       ΕΠΩΝΥΜΟ                           ΤΜΗΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ                 ΑΣΠΕΤΑΚΗΣ                               Α1  

ΝΙΚΟΣ                          ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ                         Α1

ΤΖΕΝΗ                          ΚΟΛΥΔΑΚΗ                               Α2

ΤΑΣΟΣ                          ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ       Α3

ΠΑΝΤΕΛΗΣ                  ΜΑΚΑΤΟΥΝΑΚΗΣ                    Α3

ΕΝΡΙΚΟΣ                      ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ                            Α3

ΑΒΡΑΑΜ                       ΠΡΙΝΑΡΑΚΗΣ                            Α3

ΜΑΡΙΑ                          ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ               Α4

ΡΑΦΑΕΛΑ                    ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ                               Α4

ΜΑΡΙΑ                          ΧΑΤΖΑΚΗ                                   Α6

ΝΑΤΑΛΙΑ                     ΦΑΡΣΑΡΗ                                    Α6

ΓΙΑΝΝΗΣ                      ΜΑΣΟΚΩΣΤΑΣ                           Β1

ΜΑΡΙΑ                            ΞΥΛΟΥΡΗ                                  Β2

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ                ΠΑΣΑΔΑΚΗ                                Β2

ΜΑΝΟΛΗΣ                    ΓΙΟΡΤΑΜΗΣ                               Β3

ΓΙΑΝΝΗΣ                       ΜΑΝΔΑΛΑΚΗΣ                         Β4

ΓΙΑΝΝΗΣ                       ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ                           Β4

ΒΟΥΛΑ                          ΚΑΡΑΤΣΑΛΗ                              Γ2

ΣΤΡΑΤΟΣ                       ΚΟΚΟΝΗΣ                                  Γ3

ΘΕΟΔΩΡΟΣ                   ΜΟΥΡΤΖΑΚΗΣ                           Γ5

ΓΙΑΝΝΗΣ                       ΣΟΥΡΑΝΑΚΗΣ                           Γ5

ΑΝΤΩΝΗΣ                     ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗΣ                          Γ6

ΓΙΩΡΓΟΣ                       ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ                       Γ6


 

 

Όροι Χρήσης

Ο επισκέπτης- χρήστης του Δικτυακού μας τόπου οφείλει αφενός μεν να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαικού και Διεθνούς Δικαίου και τη σχετική νομοθεσία που διέπει τις τηλεπικοινωνίες, αφετέρου δε να απέχει από κάθε παράνομη και καταχρηστική χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου. Επίσης, οφείλει να συμπεριφέρεται κόσμια, ευγενικά και διακριτικά κατά την διάρκεια επίσκεψής του και χρήσης του Δικτυακού μας τόπου, ενώ απαγορεύεται ρητά η υιοθέτηση πρακτικών που αντίκεινται στην NETIQUETTE ( Κώδικας Συμπεριφοράς Χρηστών INTERNET ). Οιαδήποτε ζημία προκληθεί στο Δικτυακό μας τόπο ή στο Δίκτυο γενικότερα απορρέουσα από την κακή ή αθέμιτη χρήση των σχετικών υπηρεσιών από τον χρήστη -επισκέπτη ανάγεται στη σφαίρα της αποκλειστικής του ευθύνης.Ειδικότερα:

 1. Ο Δικτυακός μας τόπος δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω « δεσμών », hyperlinks , ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη - χρήση των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπουμε ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα ευθύνης των αντίστοιχων δικτυακών τόπων, όπου και οφείλετε να απευθύνεστε. Η παραπομπή σε άλλους δικτυακούς τόπους γίνεται προς διευκόλυνση των χρηστών μας και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οιαδήποτε μορφής δέσμευση για οποιονδήποτε.
 2.  Εάν μέσω των ιστοσελίδων μας θίγουμε, χωρίς την πρόθεση μας, πνευματικά δικαιώματα ή παρέχουμε κάποια ενόχληση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, για να προβούμε αμέσως στη διαγραφή των εν λόγω στοιχείων. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να υπάρχει σύνδεσμος προς την ιστοσελίδα του ή προς το πνευματικό του δημιούργημα, να επικοινωνήσει, για να διαγραφεί.
 3.  Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι συνδέσεις (σύνδεσμοι) ή οι εξυπηρετητές (servers), μέσω των οποίων οι ιστοσελίδες μας τίθενται στη διάθεσή των επισκεπτών-χρηστών, δεν περιέχουν "ιούς" ή άλλα επιβλαβή στοιχεία. Επομένως δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για τυχόν βλάβες που ενδεχομένως θα παρουσιαστούν στους υπολογιστές των επισκεπτών-χρηστών, γι' αυτό και δεν αναλαμβάνουμε το κόστος των ζημιών που ενδεχομένως θα προκληθούν.
 4. Οτιδήποτε παρέχεται στους χρήστες -επισκέπτες μέσω του Δικτυακού μας τόπου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, συμβουλή ή προτροπή για τη διενέργεια οποιαδήποτε πράξεως αλλά εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών- επισκεπτών να αξιολογήσουν ό,τι τους παρέχεται και να ενεργήσουν βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε δικής μας ευθύνης.Οι επισκέπτες - χρήστες οφείλουν να γνωρίζουν ότι πληροφορίες που τώρα τους φαίνονται ως ορθές μπορεί να αποδειχθούν στο μέλλον εσφαλμένες.
 5.  Οι ιστοσελίδες μας σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά μόνο σε ανθρώπινες πράξεις ή ενέργειες, εκ των οποίων άλλες μεν ενδεχομένως να επαινούνται, άλλες δε να κατακρίνονται, σύμφωνα πάντοτε με τις δικές μας αντιλήψεις ή ηθικές αρχές.
 6.  Σε περίπτωση προσβολής της ιστοσελίδας μας από τους λεγόμενους "χάκερς" είναι αυτονόητο ότι δεν φέρουμε καμιάν ευθύνη για το οποιοδήποτε περιεχόμενο, το οποίο θα εμφανισθεί στην οθόνη του υπολογιστή σας.
 7.  Έχουμε το δικαίωμα να τροποποιούμε τους όρους χρήσης, γι' αυτό οι επισκέπτες - χρήστες οφείλουν κάθε φορά που επισκέπτονται την ιστοσελίδα να ελέγχουν τις οποιεσδήποτε αλλαγές και, εάν ενδεχομένως δεν αποδέχονται τους τροποποιημένους όρους, οφείλουν να μην κάνουν πλέον χρήση της ιστοσελίδος.
 8.  Σε περίπτωση που ο Server για οποιοδήποτε λόγο αδυνατεί να εμφανίσει την παρούσα σελίδα και για όσο χρονικό διάστημα συμβαίνει αυτό οφείλουν οι επισκέπτες να μην κάνουν χρήση των ιστοσελίδων μας.
 9.  Οι επισκέπτες-χρήστες μπορούν να απευθυνθούν με e-mail σε μας και να εισηγηθούν τη διαγραφή συνδέσμου ή συνδέσμων, εάν διαπιστώνουν ότι το περιεχόμενό τους προωθεί την πορνογραφία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία ή προσβάλλει το Σύνταγμα, το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας και τα ποικίλα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.
 10. Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη σε περίπτωση κατά την οποία ανήλικοι επισκεφθούν συνδέσμους που ενδεχομένως καταχωρίζουν και περιεχόμενο ή υλικό ακατάλληλο γι' αυτούς. Αναζητήστε την ευθύνη στα sites που αντιστοιχούν στους εν λόγω συνδέσμους και εκθέτουν στους ανηλίκους απαράδεκτο και ακατάλληλο υλικό. Η πρόσβαση των ανηλίκων στις σελίδες μας ή στους καταχωριζόμενους συνδέσμους πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των γονέων ή κηδεμόνων τους.
 11.  Δεν παρέχουμε καμιά εγγύηση για την ακρίβεια, την αλήθεια ή την αξιοπιστία των καταχωριζομένων πληροφοριών στις ιστοσελίδες μας. Οι επισκέπτες - χρήστες των ιστοσελίδων μας οφείλουν να διασταυρώνουν τις παρεχόμενες πληροφορίες. Συνεπώς δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για ενδεχόμενη ζημία που θα προκύψει στον επισκέπτη-χρήστη, εάν αυτός χρησιμοποιήσει τις καταχωριζόμενες στις ιστοσελίδες μας πληροφορίες οπουδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο.
 12. Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη -χρήστη του Δικτυακού μας τόπου διέπεται από τους όρους της παρούσας και τις σχετικές διατάξεις τόσο του Ελληνικού Δικαίου ( Ν. 2472 / 1997, Π.δ. 207 / 1998. Π.δ. 79 / 2000 και αρ. 8 Ν. 2819 / 2000 ), όσο και του Ευρωπαικού Δικαίου ( Οδ. 95/46/ΕΚ και Οδ. 97/66/ΕΚ ).
  Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγει ο Δικτυακός μας τόπος είναι τα ακόλουθα:
  Y π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά
  - Ονοματεπώνυμο - Ψευδώνυμο χρήστη
  - Password
  - Ε-Mail
 13. Πρωτογενή δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μπορούν να αναδημοσιεύονται χωρίς ρητή άδεια από τους συγγραφείς, με μόνη ηθική υποχρέωση να αναφέρεται η πηγή τους.
 14.  Οι ανωτέρω όροι αποτελούν τη συμφωνία ανάμεσα σε μας και τους επισκέπτες -χρήστες της ιστοσελίδας μας, τους οποίους και δεσμεύουν. Όσοι από τους επισκέπτες-χρήστες δεν αποδέχονται τους ανωτέρω όρους, οφείλουν να μην κάνουν χρήση των ιστοσελίδων μας και να απομακρυνθούν αμέσως από αυτές. Η επίσκεψη και παραμονή στον διαδικτυακό μας τόπο συνιστά έμπρακτη αποδοχή των όρων.
 15. Επισκέπτης που χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα μας σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να επικαλεσθεί άγνοια των ανωτέρω όρων, δεδομένου ότι οφείλει ως μέλος της κοινωνίας να γνωρίζει πως δεν είναι ανεξέλεγκτη καμία ενέργεια, πράξη ή δράση του ανθρώπου σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής κι αν λαμβάνει χώρα, αλλά υπόκειται σε περιορισμούς, απαγορεύσεις ή κανόνες.
 

Συντελεστές ιστοσελίδας 2009-2010

 

Η προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε τη δική μας σελίδα στον κυβερνοχώρο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του φιλόλογου καθηγητή του σχολείου μας, κ. Στεφανάκη Μανόλη, τον Οκτώβριο του 2009.Η προσπάθεια αυτή πλαισιώθηκε από τη φιλόλογο κ. Μαρτιμιανάκη Άννα και μια πολυπληθή ομάδα μαθητών, οι οποίοι με πραγματικό μεράκι και γνήσιο ενδιαφέρον δημιούργησαν το χώρο που επισκεφτήκατε. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον κ. Μάριο Κιοστεράκη, μαθηματικό o οποίος εγκατέστησε τη δυναμική ιστοσελίδα μας στο server του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.Η έμπρακτη, τέλος, υποστήριξη της διευθύντριας, κ. Πιτσουλάκη Μαρίας, και του συλλόγου των καθηγητών υπήρξε πολύτιμη.

Περισσότερα...

 

Το τραγούδι της ημέρας

Βασίλης Σκουλάς, Τ' άγρια πουλιά

Ποιητικά θραύσματα

Οι ποιητές που νιώθουν
τα σημάδια των καιρών
γράφουν ποιήματα
όλοιδια με ρημαγμένα σπίτια,
μ' ερημωμένα σοκάκια κι αλητοπαρέες.

Κάνουν τόπο στις λέξεις
να βρουν απομεινάρια ξεχασμένα
- κρυμμένα τσιγάρα
κάτω από τα κεραμίδια
του χαμόσπιτου.

Οι ποιητές που νιώθουν
τα σημάδια των καιρών
δε χωράνε στα σαλόνια.
Ψάχνουν στους δρόμους για στίχους
ολόιδιους με μπαλωμένα ρούχα
μιας μόδας που έσβησε.

Ψάχνουν στις τσέπες τους
για σκόρπιες συλλαβές
για να πληρώσουν.

Θοδωρής Βοριάς, Χαμένες ψηφίδες, 2012
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

syllogos

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

aniemail18

Επικοινωνία

e-mail