Σχολικός εκφοβισμός

Jazmin Negro - Suffer in Silence

pr-11009019- 2

Βιολογία

penguin_yellow

Ο Κόσμος των Εφήβων

logo-sxol-efimerida

Η τεχνολογία στο σχολείο μας
Γνωμικά
Η ζωή είναι κωμωδία γι' αυτούς που σκέφτονται και τραγωδία γι' αυτούς που αισθάνονται.

Horace Walpole, 1717-1797, Άγγλος συγγραφέας

Η ζωή σταματά να έχει νόημα από τη στιγμή που χάνεις την ψευδαίσθηση ότι είσαι αιώνιος.

Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Η μαντινάδα της ημέρας
Άντρες λογιάζω δυνατούς
κι αληθινά μεγάλους
κείνους που θυσιάζουνε
τη ζήση τους για τσ' άλλους
Αρχική

Τελευταία άρθρα

Δημοφιλή άρθρα

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για τη Μείωση Μετάδοσης Λοιμώξεων του Αναπνευστικού στο Σχολικό Περιβάλλον

https://eody.gov.gr/odigies-gia-ti-meiosi-metadosis-loimoxeon-toy-anapneystikoy-sto-scholiko-perivallon/

 

Τηλεκπαίδευση: δωμάτια καθηγητών στο Webex και ωράριο

 

Διδακτική Επίσκεψη στο Τμήμα Χημείας και στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Τμήμα Γ7, 13/11/2023)

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε Διδακτική Επίσκεψη στο Τμήμα Χημείας και στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις Βούτες Ηρακλείου, την Δευτέρα 13/11/2023. Στην διδακτική επίσκεψη συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Γ7 του σχολείου μας.

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ξεναγήθηκαν στο camp του Πανεπιστημίου, στη φοιτητική λέσχη, στο πολιτιστικό κέντρο των φοιτητών, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου και στην Βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη της φιλοξενίας μας την κα Βελώνια για το πεδίο δραστηριοτήτων του τμήματος Χημείας στους τομείς έρευνας, γενετικής, νανοτεχνολογίας, επιστήμης των υλικών, φαρμάκων, βιοχημείας, περιβάλλοντος κλπ. Στο χώρο του εργαστηρίου Οργανικής Χημείας και Βιοδιασπώμενων υλικών οι μαθητές και μαθήτριες μας παρακολούθησαν επίδειξη με τη χρήση Υγρού Αζώτου (στοιχείο που χρησιμοποιείται ευρέως για την συντήρηση δειγμάτων σε ιατρικές εφαρμογές και άλλες), έχει θερμοκρασία -196οC, δεν είναι τοξικό αλλά προκαλεί εγκαύματα!! Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν κατά την εμβάπτιση των φρέσκων φύλλων, φυτών και λουλουδιών στο υγρό αυτό το οποίο πάγωνε τους ιστούς και στη συνέχεια όταν έπεφταν κάτω έσπαγαν σαν γυάλινα!! Ακολούθησε πειραματική επίδειξη με την χρήση δεικτών σε χημικά διαλύματα και ενημέρωση για την σημασία της έρευνας και της επιστημονικής μεθόδου στην επίλυση προβλημάτων και στην ανακάλυψη νέων υλικών!! Παράλληλα τονίστηκε η σημασία της αυτοπειθαρχίας, της έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης αλλά και της διαδικασίας της αυτογνωσίας από μέρους των μαθητών ώστε να κάνουν τις καλύτερες επιλογές σπουδών που θα τους οδηγήσουν σε μια συνεχή μαγική δύνη γνώσης και εμπειρίας!!

 

Διδακτική Επίσκεψη σε εταιρεία παραγωγής καφέ των τμημάτων Β6 και Β7 (08/11/2023)

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε Διδακτική Επίσκεψη σε εταιρεία παραγωγής καφέ στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου στις 8/11/2023. Στην διδακτική επίσκεψη συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β6 και Β7 του σχολείου μας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από την αίθουσα των σεμιναρίων της εταιρείας όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή Πωλήσεων για την ιστορία της εταιρείας η οποία ξεκινά πριν από 60 χρόνια. Η εταιρεία σήμερα, αξιοποιώντας την εμπειρία του παρελθόντος, διαθέτοντας άριστη τεχνογνωσία και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό έχει κατακτήσει ηγετική θέση στην αγορά του ελληνικού καφέ στην Κρήτη και συνεχίζει δυναμικά χαράσσοντας νέους δρόμους και στόχους!

Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο των εγκαταστάσεων όπου γίνεται η παραλαβή του καφέ από τις χώρες παραγωγής, η ανάμειξη για τη δημιουργία του χαρμανιού με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά, το καβούρδισμα, η άλεση, η συσκευασία, η τυποποίηση και η διανομή του στα σημεία πώλησης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνειδητοποίησαν τις προϋποθέσεις για την επιτυχημένη παραγωγική δραστηριότητα, η οποία δεν είναι άλλη από την αξιοποίηση της τεχνολογίας, των γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων, την καλή οργάνωση και συνεργασία μεταξύ τους, αλλά και τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων!

 

Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών/τριών Γυμνασίου

Για το σχολικό έτος 2023-2024 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών/τριών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και  Γραμματεία,  Αρχαία  Ελληνική  Γλώσσα  και  Γραμματεία,  Μαθηματικά,  Φυσική,  Χημεία  και Αγγλικά.

ΦΕΚ 5999/2023: Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2023-2024

Αίτηση-δήλωση μαθημάτων

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: μέχρι Τρίτη 14-11-2023 και ώρα 11:00

 

Το τραγούδι της ημέρας

Νικόλας Άσιμος , Δε θέλω καρδιά μου να κλαις

 

Ποιητικά θραύσματα


Πάλι ο ουρανός ανοίγει εδώ την πύλη
Πάλι σηκώνει τη σημαία
Εμείς μπαίνουμε χωρίς φόβο
Τα μάτια τα πουλιά μαζί μας μπαίνουν
Αστράφτει η πολιτεία αστράφτει ο νους μας
Η φαντασία τους κήπους πλημμυράει
Είναι παιδιά που στέκονται στις βρύσες
Κορυδαλλοί στους όρθρους ακουμπάνε
Στις λεμονιές άγγελοι χορτάτοι
Είναι αηδόνια που παντού ξυπνάνε
Φλογέρες παίζουν έντομα βουίζουν
Είναι τραγούδια η στάχτη των νεκρών
Κι οι νεκροί κάπου αναγεννιούνται πάλι
Ολούθε μας μαζεύει ο Θεός
Έχουμε χέρια καθαρά και πάμε

Σαραντάρης Γιώργος, Πάλι...

Προγράμματα Erasmus+

Erasmus

  JCA logo

Μάρτης

tsarouxis_march

Ο Μάρτης είναι ο τρίτος κατά σειρά μήνας του χρόνου του πολιτικού έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Πήρε το όνομά του από το Ρωμαίο θεό του πολέμου Mars δηλαδή. τον Άρη. Στο αρχαίο πάντως ρωμαϊκό ημερολόγιο το έτος άρχιζε από τον Μάρτιο. Ήταν ο πρώτος μήνας του έτους κι η Πρωτοχρονιά γιορτάζονταν την 1η Μαρτίου (Καλένδες Μαρτίου). Αργότερα μετακινήθηκε ως τρίτος μήνας και πρώτος ο προς τιμή του ειρηνικού θεού Ιανού. Καλό Μήνα!!

Ο Μάρτης Μάρτης μίλησε-Παντελής Θαλασσινός

Παραρλάμα
pararlama
Online Επισκέπτες
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 3031881
Δημοσκόπηση
Σας άρεσε η πλοήγηση στην ιστοσελίδα;
 
Εικόνες του κόσμου
eikones_tou_kosmou4
Τέχνης Εράνισμα

Matisse

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

aniemail18

Επικοινωνία

e-mail