Σχολικός εκφοβισμός

Jazmin Negro - Suffer in Silence

pr-11009019- 2

Βιολογία

penguin_yellow

Ο Κόσμος των Εφήβων

logo-sxol-efimerida

Η τεχνολογία στο σχολείο μας
Γνωμικά

 «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της».

Μπρεχτ, Από την  «Οπερα της Πεντάρας»

Η μαντινάδα της ημέρας
Χέρια που δεν αρπάξανε
ξένο ψωμί να φάνε
αυτά κρατούνε την τιμή
όσο βαριά και να 'ναι.
Αρχική

Τελευταία άρθρα

Δημοφιλή άρθρα

Δράση Φιλαναγνωσίας: 24 Απριλίου 2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η ομάδα δράσης για τη βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κ. Μάρκου Μαρία, κ. Στεφανάκη Μάνο και τη διεύθυνση του σχολείου προσκάλεσαν τον συγγραφέα κ. Καρτσάκη Αντώνη για μια δράση φιλαναγνωσίας με το τμήμα Γ2. Οι μαθητές/τριες έχοντας λάβει μέρος σε δράσεις δημιουργικής γραφής με τις διδάσκουσες κ. Αμαργιανιτάκη και κ. Μάρκου, βασισμένες στο βιβλίο του κ. Καρτσάκη “Στον ανήσυχο μαθητή μου”, συζήτησαν με τον προσκεκλημένο για τη διαδικασία της συγγραφής, της επιμέλειας κειμένου και της έκδοσης των βιβλίων. Με αφορμή το  βιβλίο του “Νόστιμη ποίηση” ετοίμασαν μαντινάδες τις οποίες, αναβιώνοντας το έθιμο της ζαχαρωτής μαντινάδας, τραγούδησαν μέσα στην τάξη με συνοδεία λύρας και λαούτου. Στη συνέχεια διάβασαν το ποίημα του κ. Καρτσάκη “Απλότατη αμαρτία“ και ετοίμασαν ένα μικρό κέρασμα το οποίο μοιράστηκε στην τάξη και στους παρευρισκόμενους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καρτσάκη για την παρουσία του, την ουσιαστική συζήτηση και το θερμό του αγκάλιασμα στη δράση μας!

 

 

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025

Αφορά τους γονείς των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης

 

Οδηγός Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους γονείς των παιδιών της Γ’ Γυμνασίου

 

Ομάδα Γονέων στο 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε στις αρχές του Φεβρουαρίου ο πρώτος κύκλος της Ομάδας Γονέων (4 δίωρες συναντήσεις στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου) με θέμα: «Ο Δημοκρατικός Γονέας», στο πλαίσιο της Δράσης του σχολείου μας «Ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου».

Ο βιωματικός χαρακτήρας της ομάδας, ο καθοδηγητικός και ουσιαστικός ρόλος των επιστημόνων του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, οι ενεργοί και ενθουσιώδεις συμμετέχοντες γονείς και η ουσιώδης παρουσία των εκπαιδευτικών της δράσης οδήγησαν σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, δίνοντας χρήσιμα εργαλεία στους γονείς των εφήβων ενδυναμώνοντας ουσιαστικά με ποικίλους τρόπους το γονεϊκό τους ρόλο, υλοποιώντας έτσι με αλληλεπίδραση έναν από τους σκοπούς της δράσης.

Ευχαριστούμε ως εκπαιδευτικοί τους γονείς των μαθητών και μαθητριών μας που συμμετείχαν και μοιράστηκαν με την ομάδα εμπειρίες, αγωνίες και προσωπικές ιστορίες.

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Πεδιώτη Νεκταρία, Κοινωνική Λειτουργό, Συντονίστρια Σχολών Γονέων και Βασιλάκη Έφη, Κοινωνική Λειτουργό.

Ευχαριστούμε επίσης την κυρία Παπαδακάκη Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ για τη στήριξη και την έμπνευση ώστε να υλοποιηθεί η Δράση.

Συντονίστρια της Δράσης                                                         

Σφακιανάκη Αντωνία   

Εκπαιδευτικοί της Δράσης         

Αμαργιανιτάκη Μαργαρίτα

Μούσια Κατερίνα

ομάδα γονέων

 

Συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση»

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», ο οποίος υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου και θα ανταμείψει το σύνολο των σχολείων που θα λάβουν μέρος, παρέχοντας χρηστικά δώρα και επαίνους επιβράβευσης.

Σκοπός τού σχολικού μαραθωνίου είναι να συλλέξει η σχολική κοινότητα ανακυκλώσιμα υλικά: χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες στους ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν μέσα στο σχολείο.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εγγραφή στη δημοτική πλατφόρμα www.followgreen.gr/heraklion, να ενημερώνονται για θέματα γύρω από την ανακύκλωση, λαμβάνοντας πόντους επιβράβευσης, τους οποίους μπορούν να δωρίζουν στο σχολείο, ενισχύοντας την προσπάθεια των παιδιών.

κάδοι ανακύκλωσης

 

Το τραγούδι της ημέρας

Νικόλας Άσιμος , Δε θέλω καρδιά μου να κλαις

 

Ποιητικά θραύσματα

Eίμαι όσα μου δόθηκαν,
μια στάλα κόκκινο στο απέραντο του μπλε,
ένα ελάχιστο κομμάτι από το τίποτα.
ήχους του κάποτε στον άνεμο σκορπίζω,
με το δικό μου όνομα
γράφω για τον δικό σας πόνο,
που ούτε δικός μου είναι ούτε δικός σας.
δεν είμαι εγώ λοιπόν που σας μιλώ,
γιατί εγώ είμαι όσα μου δόθηκαν,
γιατί εγώ δεν ξέρω καν ποιος είμαι.
τώρα απομένει να επιστρέψω
εκεί που κάποτε ξεκίνησα,
να επιστρέψω εκεί που οφείλω
το εγώ που είμαι
και που ποτέ δεν γνώρισα

 Τόλης Νικηφόρου, Γαλάζιο βαθύ σαν αντίο, 1999

Προγράμματα Erasmus+

Erasmus

  JCA logo

Ιούλιος ή Ιούλης

Ο Ιούλιος, ή Ιούλης, είναι ο έβδομος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Είναι ο ενδέκατος μήνας κατά το Εκκλησιαστικό ημερολόγιο που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, και ο πέμπτος κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, γι' αυτό αρχικά στα Λατινικά ονομάζονταν Quintilis. Αργότερα, ο Αύγουστος Καίσαρας για να τιμήσει τον Ιούλιο Καίσαρα του έδωσε το όνομα Ιούλιος..Καλό Μήνα!!

tsarouxis_july

Ιούλιος πορθητής-Παντελής Θαλασσινός

Παραρλάμα
pararlama
Online Επισκέπτες
Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 3089906
Δημοσκόπηση
Σας άρεσε η πλοήγηση στην ιστοσελίδα;
 
Εικόνες του κόσμου
Amsterdam
Τέχνης Εράνισμα
Wassily Kandinsky

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

aniemail18

Επικοινωνία

e-mail