Σχολικός εκφοβισμός

Jazmin Negro - Suffer in Silence

pr-11009019- 2

Βιολογία

penguin_yellow

Ο Κόσμος των Εφήβων

logo-sxol-efimerida

Η τεχνολογία στο σχολείο μας
Γνωμικά

 Εκείνο για το οποίο η δική μας γενιά θα μετανιώσει μία μέρα δεν θα είναι τόσο η σκληρότητα και οι αδικίες των κακών ανθρώπων, όσο η απαράδεκτη σιωπή των καλών.

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ


Η μαντινάδα της ημέρας
Άντρες λογιάζω δυνατούς
κι αληθινά μεγάλους
κείνους που θυσιάζουνε
τη ζήση τους για τσ' άλλους
Αρχική

Τελευταία άρθρα

Δημοφιλή άρθρα

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για τη Μείωση Μετάδοσης Λοιμώξεων του Αναπνευστικού στο Σχολικό Περιβάλλον

https://eody.gov.gr/odigies-gia-ti-meiosi-metadosis-loimoxeon-toy-anapneystikoy-sto-scholiko-perivallon/

 

Τηλεκπαίδευση: δωμάτια καθηγητών στο Webex και ωράριο

 

Διδακτική Επίσκεψη στο Τμήμα Χημείας και στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Τμήμα Γ7, 13/11/2023)

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε Διδακτική Επίσκεψη στο Τμήμα Χημείας και στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις Βούτες Ηρακλείου, την Δευτέρα 13/11/2023. Στην διδακτική επίσκεψη συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Γ7 του σχολείου μας.

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ξεναγήθηκαν στο camp του Πανεπιστημίου, στη φοιτητική λέσχη, στο πολιτιστικό κέντρο των φοιτητών, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου και στην Βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη της φιλοξενίας μας την κα Βελώνια για το πεδίο δραστηριοτήτων του τμήματος Χημείας στους τομείς έρευνας, γενετικής, νανοτεχνολογίας, επιστήμης των υλικών, φαρμάκων, βιοχημείας, περιβάλλοντος κλπ. Στο χώρο του εργαστηρίου Οργανικής Χημείας και Βιοδιασπώμενων υλικών οι μαθητές και μαθήτριες μας παρακολούθησαν επίδειξη με τη χρήση Υγρού Αζώτου (στοιχείο που χρησιμοποιείται ευρέως για την συντήρηση δειγμάτων σε ιατρικές εφαρμογές και άλλες), έχει θερμοκρασία -196οC, δεν είναι τοξικό αλλά προκαλεί εγκαύματα!! Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν κατά την εμβάπτιση των φρέσκων φύλλων, φυτών και λουλουδιών στο υγρό αυτό το οποίο πάγωνε τους ιστούς και στη συνέχεια όταν έπεφταν κάτω έσπαγαν σαν γυάλινα!! Ακολούθησε πειραματική επίδειξη με την χρήση δεικτών σε χημικά διαλύματα και ενημέρωση για την σημασία της έρευνας και της επιστημονικής μεθόδου στην επίλυση προβλημάτων και στην ανακάλυψη νέων υλικών!! Παράλληλα τονίστηκε η σημασία της αυτοπειθαρχίας, της έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης αλλά και της διαδικασίας της αυτογνωσίας από μέρους των μαθητών ώστε να κάνουν τις καλύτερες επιλογές σπουδών που θα τους οδηγήσουν σε μια συνεχή μαγική δύνη γνώσης και εμπειρίας!!

 

Διδακτική Επίσκεψη σε εταιρεία παραγωγής καφέ των τμημάτων Β6 και Β7 (08/11/2023)

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε Διδακτική Επίσκεψη σε εταιρεία παραγωγής καφέ στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου στις 8/11/2023. Στην διδακτική επίσκεψη συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β6 και Β7 του σχολείου μας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από την αίθουσα των σεμιναρίων της εταιρείας όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή Πωλήσεων για την ιστορία της εταιρείας η οποία ξεκινά πριν από 60 χρόνια. Η εταιρεία σήμερα, αξιοποιώντας την εμπειρία του παρελθόντος, διαθέτοντας άριστη τεχνογνωσία και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό έχει κατακτήσει ηγετική θέση στην αγορά του ελληνικού καφέ στην Κρήτη και συνεχίζει δυναμικά χαράσσοντας νέους δρόμους και στόχους!

Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο των εγκαταστάσεων όπου γίνεται η παραλαβή του καφέ από τις χώρες παραγωγής, η ανάμειξη για τη δημιουργία του χαρμανιού με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά, το καβούρδισμα, η άλεση, η συσκευασία, η τυποποίηση και η διανομή του στα σημεία πώλησης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνειδητοποίησαν τις προϋποθέσεις για την επιτυχημένη παραγωγική δραστηριότητα, η οποία δεν είναι άλλη από την αξιοποίηση της τεχνολογίας, των γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων, την καλή οργάνωση και συνεργασία μεταξύ τους, αλλά και τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων!

 

Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών/τριών Γυμνασίου

Για το σχολικό έτος 2023-2024 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών/τριών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και  Γραμματεία,  Αρχαία  Ελληνική  Γλώσσα  και  Γραμματεία,  Μαθηματικά,  Φυσική,  Χημεία  και Αγγλικά.

ΦΕΚ 5999/2023: Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2023-2024

Αίτηση-δήλωση μαθημάτων

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: μέχρι Τρίτη 14-11-2023 και ώρα 11:00

 

Το τραγούδι της ημέρας

Λ. Μαχαιρίτσας & Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου, Τερατάκια τσέπης...

 

Ποιητικά θραύσματα

???Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ?, ακουσθεί
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές?
την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ? όχι
με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις.

Κ.Π. Καβάφη, Απολείπειν ο θεός Aντώνιον

Προγράμματα Erasmus+

Erasmus

  JCA logo

Απρίλης

tsarouxis_april

Ο Απρίλης είναι ο τέταρτος μήνας του χρόνου. Οι Λατίνοι τον ονόμασαν Aprilis απ' το aperio= ανοίγω (apertus= ανοικτός και Apertio= Άνοιξη). μια που όλη η φύση ξαναγεννάται από το βαθύ χειμωνιάτικο ύπνο  και τον αφιέρωσαν στη θεά Αφροδίτη.Ο Απρίλιος περιλαμβάνει 30 ημέρες. Καλό Μήνα και προσοχή στους ψεύτες!!

Ένας ευαίσθητος Απρίλης - Παντελής Θαλασσινός

 

Παραρλάμα
pararlama
Online Επισκέπτες
Έχουμε 10 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 3045336
Δημοσκόπηση
Σας άρεσε η πλοήγηση στην ιστοσελίδα;
 
Εικόνες του κόσμου
gorgeous_wildflowers
Τέχνης Εράνισμα
Paul Gauguin

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

aniemail18

Επικοινωνία

e-mail