Σχολικός εκφοβισμός

Jazmin Negro - Suffer in Silence

pr-11009019- 2

Βιολογία

penguin_yellow

Ο Κόσμος των Εφήβων

logo-sxol-efimerida

Η τεχνολογία στο σχολείο μας
Γνωμικά
Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται καν τις ερωτήσεις.

Ευριπίδης, 480-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός

Η μαντινάδα της ημέρας
Ο φίλος που δεν εκτιμά τα λίγα που προσφέρεις
μην περιμένεις με πολλά ν' αλλάξει-να το ξέρεις.
Αρχική

Τελευταία άρθρα

Δημοφιλή άρθρα

Ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α' Γυμνασίου

Στις 06/03/2024 το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου πραγματοποίησε ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α' Γυμνασίου.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν η ασφαλής χρήση των κοινωνικών δικτύων, η προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η εικόνα σώματος στο διαδίκτυο, η υπερβολική ενασχόληση και οι ψευδείς ειδήσεις.

 

Οδηγός Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους γονείς των παιδιών της Γ’ Γυμνασίου

 

Ομάδα Γονέων στο 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε στις αρχές του Φεβρουαρίου ο πρώτος κύκλος της Ομάδας Γονέων (4 δίωρες συναντήσεις στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου) με θέμα: «Ο Δημοκρατικός Γονέας», στο πλαίσιο της Δράσης του σχολείου μας «Ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου».

Ο βιωματικός χαρακτήρας της ομάδας, ο καθοδηγητικός και ουσιαστικός ρόλος των επιστημόνων του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, οι ενεργοί και ενθουσιώδεις συμμετέχοντες γονείς και η ουσιώδης παρουσία των εκπαιδευτικών της δράσης οδήγησαν σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, δίνοντας χρήσιμα εργαλεία στους γονείς των εφήβων ενδυναμώνοντας ουσιαστικά με ποικίλους τρόπους το γονεϊκό τους ρόλο, υλοποιώντας έτσι με αλληλεπίδραση έναν από τους σκοπούς της δράσης.

Ευχαριστούμε ως εκπαιδευτικοί τους γονείς των μαθητών και μαθητριών μας που συμμετείχαν και μοιράστηκαν με την ομάδα εμπειρίες, αγωνίες και προσωπικές ιστορίες.

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Πεδιώτη Νεκταρία, Κοινωνική Λειτουργό, Συντονίστρια Σχολών Γονέων και Βασιλάκη Έφη, Κοινωνική Λειτουργό.

Ευχαριστούμε επίσης την κυρία Παπαδακάκη Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ για τη στήριξη και την έμπνευση ώστε να υλοποιηθεί η Δράση.

Συντονίστρια της Δράσης                                                         

Σφακιανάκη Αντωνία   

Εκπαιδευτικοί της Δράσης         

Αμαργιανιτάκη Μαργαρίτα

Μούσια Κατερίνα

ομάδα γονέων

 

Συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση»

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», ο οποίος υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου και θα ανταμείψει το σύνολο των σχολείων που θα λάβουν μέρος, παρέχοντας χρηστικά δώρα και επαίνους επιβράβευσης.

Σκοπός τού σχολικού μαραθωνίου είναι να συλλέξει η σχολική κοινότητα ανακυκλώσιμα υλικά: χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες στους ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν μέσα στο σχολείο.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εγγραφή στη δημοτική πλατφόρμα www.followgreen.gr/heraklion, να ενημερώνονται για θέματα γύρω από την ανακύκλωση, λαμβάνοντας πόντους επιβράβευσης, τους οποίους μπορούν να δωρίζουν στο σχολείο, ενισχύοντας την προσπάθεια των παιδιών.

κάδοι ανακύκλωσης

 

Δράση αγωγής υγείας – Πρόληψη και διαχείριση καπνού

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 επισκέφθηκε το 5ο Γυμνάσιο η κ. Ελευθερία Μαρκάκη, νοσηλεύτρια τού Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ύστερα από πρόσκληση του Σχολείου μας, και ενημέρωσε τις μαθήτριες και τους μαθητές τής Γ΄ Γυμνασίου σχετικά με το θέμα «Πρόληψη και διαχείριση καπνού».

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη δράση αυτή, και συμμετείχαν ενεργά διατυπώνοντας τις απορίες και τις παρατηρήσεις τους.

 

Το τραγούδι της ημέρας

Μάνος Χατζηδάκις - Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι

 

Ποιητικά θραύσματα

Κάθε βράδυ, βάζω στοργικά
τις λέξεις μου να κοιμηθούν:
Χρόνος, Μνήμη, Αφοσίωση, Φόβος.
Το πρωί ξυπνούμε πάντα την ίδια ώρα.

Πιστές, επίμονες, και έτοιμες
να συντροφεύσουν την ημέρα μου.

Ουρανία Ε. Κουνάγιa, Αυτόχειρας πόθος, 2012

Προγράμματα Erasmus+

Erasmus

  JCA logo

Μάρτης

tsarouxis_march

Ο Μάρτης είναι ο τρίτος κατά σειρά μήνας του χρόνου του πολιτικού έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Πήρε το όνομά του από το Ρωμαίο θεό του πολέμου Mars δηλαδή. τον Άρη. Στο αρχαίο πάντως ρωμαϊκό ημερολόγιο το έτος άρχιζε από τον Μάρτιο. Ήταν ο πρώτος μήνας του έτους κι η Πρωτοχρονιά γιορτάζονταν την 1η Μαρτίου (Καλένδες Μαρτίου). Αργότερα μετακινήθηκε ως τρίτος μήνας και πρώτος ο προς τιμή του ειρηνικού θεού Ιανού. Καλό Μήνα!!

Ο Μάρτης Μάρτης μίλησε-Παντελής Θαλασσινός

Παραρλάμα
pararlama
Online Επισκέπτες
Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 3031920
Δημοσκόπηση
Σας άρεσε η πλοήγηση στην ιστοσελίδα;
 
Εικόνες του κόσμου
Naica-Mine-Mexico
Τέχνης Εράνισμα
Children in Art

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Σας παρακαλούμε πριν συνεχίσετε την πλοήγηση, διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

aniemail18

Επικοινωνία

e-mail